Sokszínű program a Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon

2013. augusztus 16., péntek 14:03

mohacsi-neptanc-facebook-1376654834.jpgNyolc országból tíz együttes mutatkozik be a Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelynek augusztus 16. és 20. között immár tizenhetedik alkalommal ad otthont a Duna-parti város. A Mohács honlapján olvasható tájékoztató szerint pénteken kerül sor a 25 éves Zora Néptáncegyüttes jubileumi estjére, szombaton pedig a romániai Ardeleana Folklóregyüttes, a horvátországi Csúzai Csárdás Néptáncegyüttes, valamint a bulgáriai Trakijcse Néptáncegyüttes lép fel a Schneider művészeti iskola szabadtéri színpadán.

Vasárnap láthatja a közönség a Sátorhelyi Folkműhelyt, a szlovéniai Metla Néptáncegyüttest, az olaszországi Zampognaro Lagaro Folklóregyüttest, hétfőn pedig a Mohács Nemzetiségi Néptáncegyüttest, a norvégiai Klepp Leikarring Néptáncegyüttest, továbbá a montenegrói Kud Stefan Mitrov Ljubisa Néptáncegyüttest.
   

hirdetés

A művészek augusztus 20-án menettáncos felvonulással és főtéri parádéval búcsúznak a közönségtől.
   

A fesztivál Mohács testvérvárosi és helyi együttesek külföldi kapcsolatainak köszönhetően jött létre 1996-ban, s a busójárás mellett olyan nívós esemény lett, amely nagyszámú látogató előtt nyújt bemutatkozási lehetőséget az együtteseknek, csoportoknak.
   

A mohácsi néptáncfesztiválokon eddig több mint száz, köztük számos külföldi együttes lépett fel. A művészek főként Európából érkeztek, de a Duna-parti város vendégül látott már ázsiai és afrikai táncosokat is.

 

Forrás: MTI
Fotó: www.facebook.com/mohacsineptancfesztival

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. október 1. - Mától újra látogatható Csontváry Kosztka Tivadar műveinek teljes kiállítása a festőművészről elnevezett pécsi múzeumban.

Pécs, 2015. május 22. - Yvaral, azaz Jean-Pierre Vásárhelyi (1934-2002) életművének jelentős része szerepel azon a tárlaton, amely mától tekinthető meg a Modern Magyar Képtárban.

Pécs, 2014. május 16. - Egymással összehangolva alakította ki a következő évad műsortervét és közös bérletet is kínál a Pécsi Nemzeti Színház és a megyeszékhely szimfonikus zenekara, a Pannon Filharmonikusok - mondta el tegnap a város polgármestere.