Rászoruló gyerekek a koncerten

2014. október 4., szombat 13:00

Pécs, 2014. október 4. - A K&H Csoport rászorulókat támogató programjának keretében a Pannon Filharmonikusok ma este hat órakor kezdődő Segítség, komolyzene! koncertjén ötven hátrányos helyzetű, kisiskolás diákot lát vendégül.

A rászoruló gyerekek a mozsgói Lengyeltóti János Általános Iskola tanulói. A pécsi Kodály Központbeli látogatásukkor a kisdiákok a koncertélmény mellé - a K&H Csoport jóvoltából - uzsonnás csomagot is kapnak.

 

A Pannon Filharmonikusok régóta szakmai kötelességének érzi, hogy művészi szervezetként jó példát mutasson a hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak történő segítségnyújtásban. Mint az ország egyik vezető szimfonikus zenekara, a PFZ a rászoruló csoportokat azzal igyekszik támogatni, hogy komolyzenei élményhez segíti azokat, akiknek életkörülményeik, anyagi vagy egészségi állapotuk miatt a hétköznapokon nincs lehetősége kulturális eseményeken részt venni.

hirdetés

 

Az érintett társadalmi csoportok támogatásába a Pannon Filharmonikusok több zenei programsorozatát bekapcsolta. Egyfelől az idei évadban is elindította Még egy esély! sorozatát, melyen a fogyatékkal élők és a szociálisan rászorulók intézményi keretek között térítésmentesen látogathatják a hangversenyek főpróbáit. Másfelől a zenekar folyamatosan keresi olyan hátrányos helyzetű településekkel a kapcsolatot, akik szervezetten utaztatnak gyerekeket az együttes Segítség, komolyzene! című interaktív beavató sorozatára, amin az érintettek rendkívül kedvezményes jegy megvásárlásával, kivételes esetben pedig térítésmentesen vehetnek részt.

 

A K&H Csoport 2014 szeptemberében indított programot 47 magyarországi hátrányos helyzetű kistérség megsegítésére. A program a gyermekegészségügy, a sport és a fiatalok oktatásán kívül a művelődés területén szeretné az érintett térségeket támogatni oly módon, hogy színházi és zenei produkciók megtekintését teszi lehetővé olyan gyerekek számára, akik csak kivételes esetben tudnak egyébként kulturális programokra eljutni.

 

2014-ben előre láthatóan öt alkalommal utaztatja hátrányos helyzetű települések általános iskolás tanulóit a lakóhelyükhöz közeli kulturális intézményekbe, hogy megismertesse velük színház és zene különleges, varázslatos világát, így nyújtva felejthetetlen élményt a gyermekeknek.

 

Forrás: Benkő Eszter / PFZ

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. május 5. - Átadták a - főként művészfilmeket vetítő - pécsi Apolló mozi 16 millió forintos beruházással felújított, negyven néző befogadására alkalmas klubtermét szerdán.

Pécs, 2015. május 28. - Június elején kerül sor a "100 ÉVES A MAGYAR ANIMÁCIÓ" programsorozat következő eseményére, a Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület és a Film-Virage Kulturális Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő 1. Pécsi Animációs Konferenciára.

Budapest, 2014. október 23. - Elhunyt Keresztény Béla, a Szélkiáltó együttes tagja. Az egyik legjobb hazai népzenei csapat zenésze élete 61. évében, hosszú betegség után tegnap halt meg.