Pécsi Nyári Színház: tizenhat produkció, off-programok

2014. május 31., szombat 08:00

Pécs, 2014. május 31. - Idén is tizenhat produkcióra, köztük vígjátékra, bohózatra, komédiára, operettre, táncestre és diákszínjátszók előadására várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 13. és augusztus 10. között a baranyai megyeszékhelyen.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón elmondta: az 1978-ban indult kulturális eseménysorozat a Káptalan utcai szabadtéri színpadon, a tettyei romoknál, a nyugati várfalsétánynál, a Civil Közösségek Házában huszonnyolc este ígér tartalmas kikapcsolódást. Kiemelte, hogy a nyári színház két saját produkcióval jelentkezik: a tavaly nagy sikerrel bemutatott A jó, a rossz és a colos című vadnyugati táncbohózatot önállóan, az Én és a kisöcsém című operettbohózatot a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen viszik színre.

hirdetés

 

A programok sorában szerepel a Körúti Színház Meseautó című zenés vígjátéka, az Orlai Produkciós Iroda Amadeus című előadása, a L'art Pour L'art Társulat A postás, aki megeszi a leveleket című előadása, valamint a Fogi Színház és a Budapesti Bulvárszínház Délután a legjobb című komédiája. A figaró házassága című vígjátékot a Bánfalvy Stúdió, A Kaktusz virága című zenés komédiát a Bánfalvy Stúdió és a Szabad Tér Színház, a Mr. és Mrs. című komédiát az Életfa Program Produkció, a Hitted volna című vígjátékot az Orlai Produkciós Iroda előadásában láthatják az érdeklődők. A nyári színház keretében jubileumi gálaestet tart a Misina Néptáncegyüttes.

 

Vidákovics Szláven szólt arról is, hogy az igényesen válogatott daraboknak köszönhetően a közönség az eseménysorozat két hónapja alatt olyan neves színművészeket láthat a Dunántúl legnagyobb városában, mint Kulka János, Kern András, Hernádi Judit, Tahi-Tóth László, Straub Dezső, Harsányi Gábor, Rékasi Károly, Détár Enikő, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc.

 

A főszervező a nyári színház költségvetéséről elmondta, hogy
terveik szerint idén mintegy 40 millió forintból gazdálkodnak. A pénzből 15 millió forint a Nemzeti Kulturális Alap támogatása, a többit jegybevételekből, szponzorok felajánlásaiból teremtik elő.

 

Tóth Zoltán drámapedagógus, rendező arról szólt, hogy a nyári színház idén alternatív, úgynevezett off-programokat is szervez diákszínjátszó happenning, valamint diákszínjátszók díjnyertes előadásainak megtartásával.

 

Nagy Csaba alpolgármester örömének adott hangot, hogy a horvát színház a nyári rendezvénysorozat megszervezésével a horvát mellett a magyar kultúra ápolásában is jeleskedik. Szólt arról, hogy Pécs a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programmal nagy lehetőséget kapott új színjátszóhelyek kialakításához és a városvezetés célja, hogy a magas színvonalú létesítmények hosszú távon szolgálják a város kulturális életét. A politikus emlékeztetett arra, hogy a Pécsi Horvát Színház felújítás és bővítés alatt áll, az őszig tartó beruházásra több mint félmilliárd forintot költenek.

 

A Pécsi Nyári Színházról további részletek a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon találhatók.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

nem-a-messias-sajtotajekoztato400-1426221890.jpgBudapest-Pécs, 2015. március 13. - Május 31-én, a Papp László Budapest Sportarénában mutatják be Nem a Messiás címmel a Brian élete című Monty Python-klasszikus vígoratórium-változatát, amelyben a Monty Python csoport egyik tagja, Eric Idle, is fellép a magyar közönség előtt.

27-1354370684.jpgSiklóson a világot körbetrombitáló BobanMarkovic!

Július 11-én a Siklósi Várszínházban hallható a világszerte ismert és kedvelt zenész, aki Magyarországon különösen a Macskajaj óta örvend egyre nagyobb népszerűségnek.

janzso-ildiko-petersz-arpad400-1483477983.jpg

Pécs, 2017. január 4. - Győzteseknek játszott január 2-i díszhangversenyén a Pannon Filharmonikusok (PFZ), ahol 2016 legkedvesebb muzsikusait is megválasztották. Eseménydús díszhangversennyel kezdte meg az új évet a pécsi zenekar. A 2016-os Riói Olimpia kiváló sportolóit ünnepelve, a győztesek tiszteletére állította össze a zenekar az est műsorát.