Pécsi a legjobb zenetanárként díjazottak között

2016. október 16., vasárnap 08:00

legjobb-zenetanarok2016-virtuozok-gala400-1476597347.jpg

Budapest, 2016. október 16. - Sok tehetségünk van, nagyszerű fiatalok, akik ha segítenek nekik, előrejutnak. Ha az történik, ami a Kis Virtuózok mozgalomban, akkor elmondhatjuk, ilyen gazdagok vagyunk - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki szombaton a Virtuózok gálakoncerten adta át a Legjobb zenetanár díjakat a Papp László Budapest Sportarénában.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a kis virtuózok a Kárpát-medence különbözőbb részeiről jöttek elő és kerültek az ország szeme elé a televízióban és lettek sikeresek. A miniszter kitért arra, hogy fontos elismerni a tanárokat, akik a tehetségeket gondozzák. "Ők azok, akik továbbviszik, ami egyébként adomány, de hogy a tehetségből érdem legyen és ki tudjon bontakozni, ahhoz jó tanárok kellenek" - fogalmazott.

 

Mint hangsúlyozta, a zene nagyon sok mindent ki tud pótolni az életünkben és különösen örül annak, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány ezer gyermekotthonban élő fiatalt hozott a szombat esti gálakoncertre. "Élvezzék azt, amit mi is élvezünk, vagyis a zene szebbé teszi az életünket" - tette hozzá Balog Zoltán.

hirdetés

 

Az emberi erőforrások minisztere, aki a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöke is egyben, három zenepedagógust ismert el a gálakoncerten a Legjobb zenetanár díjjal. Ezt idén először adták át hagyományteremtő szándékkal, az alapítvány kuratóriumának döntése alapján.

 

Kitüntetést vehetett át Megyimóreczné Schmidt Ildikó, a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola zongoratanára (képünk bal oldalán), a Virtuózokból ismert Boros Misi és Boateng Kármen Stephany tanára; Natalia Gorbunova (középen) , a Szegedi Szimfonikus Zenekar hárfaművésze, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Tóth Bettina és Szauer Bianka tanára; valamint Lakatos György (jobbról) hegedűművész, hegedűtanár, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Snétberger Zenei Tehetség Központ, egyben Váradi Gyula tanára.

 

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor felfedezettjei operadarabokat is felvonultató nagyszabású gálakoncerten adtak műsort, a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A fellépők között voltak a második évad versenyzői, köztük a győztesek, a fuvolás Holozsai Eszter, a nagybőgős Kökény Tamás és a hegedűs Váradi Gyula, illetve az első, 2014-es széria győztesei közül a zongorista Gyöngyösi Ivett és Boros Misi, valamint a különdíjas Demeniv Mihály harmonikás.

 

Az est operablokkjában volt látható és hallható Molnár Levente, Kele Brigitta és Németi Menyhért Gergely. A programban operaművek mellett film- és klasszikus zene, valamint a komolyzenét újfajta módon bemutató, eddig nem használt show elemek egyaránt szerepeltek.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. december 2. - A nyolcadik Fishing on Orfű fesztivált 2015. június 17. és 20. között renedezik meg. A hazai alternatív zenei színtér egyik legfontosabb eseményére tegnaptól kaphatók a bérletek - közölték a szervezők.

Szeptember 12-én, csütörtökön este zenetörténeti eseménnyel nyitotta új évadát a Pannon Filharmonikusok zenekara. Felütésként az elismert lengyel komponista, Krzysztof Penderecki - Magyarországon most először bemutatott - I. hegedűversenyével tisztelgett a társulat a zeneszerző előtt 80. születésnapja alkalmából. Részletes kedvcsinálót közlünk a PFZ 2013/2014-es évadához.

Pécs, 2015. január 20. - A Pannon Filharmonikusok koncertjére és Bogdán Zsolt Jászai-díjas erdélyi színész Ady-estjére is várják a közönséget csütörtökön, a magyar kultúra napján a baranyai megyeszékhelyen.