Országos Könyvtári Napok színes programokkal

2016. szeptember 24., szombat 14:00

Pécs, 2016. szeptember 24. - Több mint húsz irodalmi, zenei és gyermekeknek szóló ingyenes pécsi és Baranya megyei programmal kapcsolódik a Csorba Győző Könyvtár az október 3. és 12. között megrendezésre kerülő Országos Könyvtári Napokhoz.

Az intézmény MTI-nek eljuttatott írásos összefoglalója szerint október 3-án Molnár Krisztina Rita költő készülő verses- és novelláskötetéből tart felolvasást Pécsett.

 

Másnap elsősorban a gimnazista korosztálynak szóló - előzetes regisztrációhoz kötött - rendhagyó irodalomórán Varró Dániel, Kiss Judit Ágnes, Horváth Kristóf és Háy János beszélget nagy magyar költőkről a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban, ahol délelőtt Beck Andrea tart mesés gyermekfoglalkozást.

hirdetés

 

Aznap mutatják be Simon Géza Gábor Szösszenetek a jazz- és a hanglemeztörténetből című kötetét a Tudásközpontban.

 

A Baranya megyei könyvtárosok hagyományos szakmai napját ezúttal október 5-én Villányban rendezik meg - közölték a szervezők hozzátéve, hogy másnap Nyáry Krisztián író-irodalomtörténésszel tartanak író-olvasó találkozót, az alkotóval Ágoston Zoltán, a Jelenkor irodalmi folyóirat főszerkesztője beszélget Pécsett.

 

Október 6-án szintén a Tudásközpontba várják az operabarátokat Mozart legszebb darabjaival, az eseményen közreműködnek a pécsi egyetem zeneművészeti intézetének hallgatói. A helyszínen aznap a mintegy 20 éven keresztül Jankovics Marcell filmsorozatában dolgozó Martsa Piroska animációs mozdulattervező beszél a filmkészítés műhelytitkairól.

 

A könyvtár október 8-án retró könyvvásárt és olvasóligetet szervez Pécsen, október 10-én pedig az Úriasszonyok-trilógia befejező részén dolgozó Ugron Zsolna írónővel találkozhat a közönség a Tudásközpontban.

 

A rendezvénysorozat kiemelt programjainak zárásaként a büntetés-végrehajtás témájában szerveznek pécsi kerekasztal-beszélgetést mások mellett Tamási Erzsébet kriminológus részvételével - írták.

 

Forrás: MTI, részletes program: www.csgyk.hu

Kapcsolódó cikkek

27-1354370684.jpgSiklóson a világot körbetrombitáló BobanMarkovic!

Július 11-én a Siklósi Várszínházban hallható a világszerte ismert és kedvelt zenész, aki Magyarországon különösen a Macskajaj óta örvend egyre nagyobb népszerűségnek.

Budapest, 2016. január 22. - Ingyenes lesz a szavazás a Dal applikációval, és Magyarországon elsőként, az adás ideje alatt A Dal 2016 honlapján is voksolhatnak majd a nézők kedvenceikre, ám emellett a hagyományos SMS-szavazás is megmarad. Érdemes előre letölteni az applikációt és regisztrálni, hogy szombaton már csak a szórakozásé és a zsűrizésé legyen a főszerep.

zrinyi1566-foto-olah-janos-1378028342.jpgSzeptember 6-án és 7-én már negyedik alkalommal kerül színpadra Szigetváron Moravetz Levente rendezésében a Zrínyi 1566 című darab. Három szigetvári és számos más hazai, valamint külföldi előadás után tér vissza a szigetvári várba az először 2009-ben ott bemutatott „Zrínyi 1566” rockmusical. A történelmi témát feldolgozó produkció egy trilógia középső része.