„Népek Tánca, Népek Zenéje” Harkányban

2013. december 19., csütörtök 12:00

nepek-tanca400-1387398150.jpgSzűknek bizonyult a harkányi Kulturális és Sportközpont december 14-én, amikor több mint 50 csoport, mintegy 600 résztvevő töltötte meg a termeket. A „Népek Tánca, Népek Zenéje” elnevezésű nemzetközi rendezvény résztvevői ezúttal a fürdővárosban mérték össze tudásukat.

Tele voltak a szállodák az elmúlt hétvégén Harkányban. A Magyarország mellett Szerbiából, Horvátországból, Felvidékről, Szlovéniából, Erdélyből érkező tánc- és zenei csoportok igen színvonalas versenyben próbálták egymást túllicitálni a helyi kulturális központban.

hirdetés

 

A nívós eseményt harmadik alkalommal szervezték meg, Hévíz és Szeged után ezúttal Harkányban.

 

A néptáncosok, kórusok a fellépések mellett egymással is kapcsolatokat építettek, sőt Harkány városával is. Ennek köszönhetően több neves csapat visszatér az elkövetkezendő harkányi rendezvényekre.

 

Forrás: Harkány Város Önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

fenyosveny-1371732231.jpg

Szombat éjjel még úgysem fogunk tudni aludni a nagy melegtől, így senkinek nem okozhat gondot, hogy fentmaradjon este nyolctól éjfélig, és körbejárja Pécs világörökségi helyszíneit a Múzeumok Éjszakája alkalmából. Mindenhol jelentős kedvezmények várják a látogatókat, és még a városnéző kisvasútra is fel lehet szállni!

poszt16lakatfal400-1465505229.jpg

Pécs, 2016. június 10. - Megkezdődött csütörtökön a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely új struktúrával, több mint 150 programmal várja a közönséget június 18-ig. Az ünnepélyes megnyitón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy tavaly elhatározták a színházi találkozó megújítását, és "a POSZT idénre megújult".

Budapest, 2014. október 23. - Elhunyt Keresztény Béla, a Szélkiáltó együttes tagja. Az egyik legjobb hazai népzenei csapat zenésze élete 61. évében, hosszú betegség után tegnap halt meg.