Mozart Requiemje szólt a csillagos fesztiválég alatt

2013. augusztus 3., szombat 16:41

mozart1-beremend-mti-foto-soki-tamas-1375541005.jpgAz Ördögkatlan Fesztivál szervezőinek sokéves álma vált valóra tegnap este azzal, hogy Beremenden bemutatták Mozart Requiemjét. A Hungarian Studio Orchestra és az Á la cARTe kórus közös koncertje a jugoszláv háború áldozatainak is emléket állító Megbékélés Kápolnánál zajlott.

A fesztivál szervezői így fogalmaztak koncertelőzetesükben: „egy augusztusi estén elheverünk a fűben, nemcsak mi ketten, de még sok-sok ember, tán ezernél is többen, fölöttünk a csillagos ég, és egyszercsak felzeng a Zene, például Mozart, például a Requiem, és a Katlan, benne mi, oly sokan „nemnormálisak”, összeér az éggel, a végtelennel. Boldog pillanat, maga az örökkévalóság.”

hirdetés

 

mozart-beremend-mti-foto-soki-tamas-1-1375541277.jpg

 

Forrás: MTI és www.ordogkatlan.hu

 

MTI Fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 13. - Bogdán Árpád második, Genezis című játékfilmjének kórházi jeleneteit a Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius klinikai tömbjében forgatják. A rendező a szombati forgatás előtt az MTI-nek elmondta: a három szálon futó film forgatása novemberben kezdődött, az utolsó jeleneteket decemberben veszik fel, a játékfilm 2017 első hónapjaira elkészül.

Pécs, 2015. március 2. - A Pannon Filharmonikusok lett az EUROPA CANTAT 2015. évi pécsi fesztiváljának hivatalos zenekara - erről és egy általában értelmezett szoros együttműködésről állapodott meg a fesztivált szervező csapat és a PFZ vezetése 2015 februárjában.

zsolnay-kut-mmt400-1476138207.jpg

Pécs, 2016. október 11. - A Mozaik Múzeumtúra Roadshow negyedik állomásán, Pécsen a főszerepet a Zsolnay-kerámiák, a festészet és a kortárs irodalom kapták. Az október 7-ei rendezvénysorozaton a múzeumok falain túl is megismerkedhettek az érdeklődők a város jellegzetes vonásaival - a régi épületek magukon hordozzák a település történelmének fontos eseményeit.