Második Made in Pécs több mint száz zenekarral

2016. december 16., péntek 07:00

Pécs, 2016. december 16. - Több mint száz pécsi zenekar részvételével tartják a második Made in Pécs Fesztivált, amelyet január 7-én rendeznek meg hat helyszínen a baranyai megyeszékhely belvárosában - jelentették be az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Gellai Gergő főszervező elmondta: a rendezvényen 109 pécsi együttes 450 zenésze ad majd húszperces koncerteket. Az ingyenes fesztivál célja a pécsi zenei világ sokszínűségének bemutatása. Közreműködik többek közt a 30Y, a Lékkör, a Clash City Rebels és a Punnany Massif zenészeinek projektegyüttese. Sok zenekar most mutatkozik be a nagyközönség előtt.

hirdetés

 

A helyszíneken a fesztivál biztosít profi hang- és fénytechnikát, a fellépéseket videofelvételen rögzítik.

 

"Az inspiráció itt kétségkívül benne van a levegőben" - mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár arra utalva, hogy Pécs számos népszerű produkciót adott a magyar könnyűzenei életnek. "A pécsi könnyűzenei világ dinamikus, megújulni képes közeg, a hagyományok folytán pedig számíthatunk újabb és újabb sikeres produkciók megjelenésére" - vélekedett a politikus. A Made in Pécs szervezőinek törekvéseit méltatva reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés folytatódni fog.

 

Beck Zoltán, a 30Y frontembere, a Pécsi Tudományegyetem zenélő egyetem programjának szakmai vezetője a fesztiválra és az egyetemi projektre utalva arról beszélt, hogy biztonságos, ugyanakkor minőségi elvárásokat is támasztó teret kell biztosítani a feltörekvő zenekaroknak.

 

Az idén januárban megrendezett első Made in Pécs Fesztivál öt helyszínén 89 együttes zenélt mintegy négyezer érdeklődő előtt.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

49-1354440057.jpgA pécsi Csontváry Múzeumban már csak vasárnapig látható a festő titokzatos, ellopott műve, a Szerelmesek találkozása. Eddig több mint 10.000 fő volt rá kíváncsi.

20130116-114033-1360171705.jpg

2013. február 12-én Dr. Csernus Imre interaktív előadását tekintheti meg a pécsi közönség.  A mindig szókimondó és kíméletlenül őszinte pszichiáter, Dr. Csernus Imre ezúttal Pécsre látogat el.

 

koncert400-1483311641.jpg

Budapest, 2017. január 2. - Mások mellett Robbie Williams, a Depeche Mode, Bruno Mars, a Green Day, a Marilyn Manson, Alice Cooper, a Tangerine Dream, John McLaughlin, Mireille Mathieu, Chris Norman, Ian Anderson (Jethro Tull), az Anthrax, a Phil Rudd Band és a Scooter is fellép 2017-ben Magyarországon. Júniusban a világhírű filmzeneszerző, Hans Zimmer maga vezényli műveit szimfonikus zenekar élén.