Már tízezren látták a Leonardo-kiállítást

2014. május 13., kedd 06:00

leonardo10000-1399908231.jpgPécs, 2014. május 13. - Az Európában egyedülálló pécsi Leonardo-kiállítás a nyitást követő kevesebb, mint négy hét alatt elérte a tízezres látogatószámot. A tárlat sikeréből a Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Csontváry, Vasarely és Zsolnay kiállítások is részesülnek. Utóbbiak forgalma az elmúlt hetekben közel 60 százalékkal nőtt, és már a város idegenforgalma is érzi a pozitív irányú változást.

A pécsi Janus Pannonius Múzeum - a Leonardo-kiállítás mellett - több meglepetéssel is készül a közelgő turista-szezonra, hogy Pécsre csábítsa a kiállítás-kedvelő közönséget. A legújabb kulturális szenzáció, hogy mostantól Csontváry Kosztka Tivadar korai műve, „A gácsi Forgách-kastély” is megtekinthető az állandó Csontváry-tárlaton. A JPM kombinált jeggyel tehát a Leonardo-kiállítás mellett az újonnan érkezett Csontváry-remekmű is megcsodálható.

 

A minden idők legátfogóbb Leonardo-tárlatára május 31-ig óriásplakát kampány hívja fel a nagyközönség figyelmét az ország 13 megyéjében és a fővárosban. A szervezők bíznak abban, hogy a kampány tovább erősíti az eddigi eredményeket, és a fő turistaidénynek számító nyári időszakban még több látogatót csalogat a kulturálisan pezsgő baranyai megyeszékhelyre.

hirdetés

 

A szervezők emellett külön múzeumpedagógus csoporttal fogadják az általános és középiskolás osztályokat, akik számára komplett programcsomagokat is kialakítottak. „A 21. század multimédiás eszközeivel gazdagított, a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságát átfogó tárlat kiválóan alkalmas általános és középiskolai osztályok tudásszomjának kielégítésére. A nyitás óta számos csoport tekintette meg a kiállítást, és a múzeum naptárában már júniusra is jegyeztek elő időpontokat a Pécsett kiránduló osztályok.” - mondta Magyar Attila, a Janus Pannonius Múzeum gazdasági vezetője.

 

A Leonardo, a reneszánsz zseni című kiállításról

 

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, mely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A Janus Pannonius Múzeum két helyszínén - a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) 2014. szeptember 30-ig látogatható, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

  • A tárlat weboldala magyar és angol nyelven is elérhető: www.leonardopecs.hu
  • A legfrissebb hírek, információk pedig az esemény Facebook-oldalán: www.facebook.com/leonardopecs
  • Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon.
  • A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: pecsimuzeumok.hu

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. május 4. - A Pannon Filharmonikusok és a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetség közös konferenciát rendez május 6-án a Kodály Központban. A szimpóziumon előadások és pódiumbeszélgetések, viták formájában szimfonikus zenekarok tehetséggondozással, zenei neveléssel kapcsolatos gyakorlatairól, zene és színház kapcsolatáról, valamint aktuális közéleti-kulturális jelenségekről egyaránt szó esik majd. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Budapest, 2016. szeptember 11. - A tájegység kulturális értékeire, építészeti kincseire, népművészetére és gasztronómiájára hívja fel a figyelmet az Ormánság-Bőköz Fesztivál, amelyet első alkalommal szerveznek meg szeptember 23. és 25. között Dél-Baranyában, Kémes, Szaporca és Tésenfa településeken.

27-1354370684.jpgSiklóson a világot körbetrombitáló BobanMarkovic!

Július 11-én a Siklósi Várszínházban hallható a világszerte ismert és kedvelt zenész, aki Magyarországon különösen a Macskajaj óta örvend egyre nagyobb népszerűségnek.