Katlanpéntek: este Mozart és Péterfy Bori

2013. augusztus 1., csütörtök 23:20

Mit csináljunk pénteken az Ördögkatlan Fesztiválon? Kezdjük augusztus 2-át reggeli tornával 9-től a Kovács udvarházban. 10-től már bábszínházi előadások, mesejátszóház, kalandjáték és táncház várja a családokat és az érdeklődőket…

Ebéd előtt még néhány kiállításon merenghetünk, például a Narancsligetben Maár Gyula és Révai Sára tárlatán, de megtekinthető a Zen-Rocklitera kiállítás is, vagy vásárolgassunk a palkonyai Malompark kézműves és helyi termék piacán.

 

Nagyharsányban, a faluközpontban Kiss Tibi és Cseh Andris folytatja a házfestést, ha meg akarjuk nézni őket munka közben, jó eséllyel a hozzájuk csatlakozó Bukta Imrét és Nagy Józsefet is ott találjuk. Vagy nézzünk be az ének workshopba, esetleg Verdi La Traviata-ját is meghallgathatjuk – női szemszögből. Ha még nem tettük meg, nevezzünk be a Szoborparkból induló Ördögtúrára, fejfedővel készüljünk a déli nap ellen. Nézzünk el a nagyharsányi Esélykikötőbe is: nem fogunk csalódni a programokban.

hirdetés

 

14-től már a Faluturistákkal járhatjuk körbe a falut meg a hegyet, csak sorszámot szerezzünk be jó időben. Ha nincs erőnk a vidám színházi sétára, hallgassunk bele a Grencsó István díszvendéggel zajló beszélgetésbe a Kovács udvarházban, vagy irány Palkonya, a Mokos Pincénél a WATTA Cirkusz projektjét mutatják be.

A Vylyan teraszon Keresztury Tibor és Víg Mihály ad sírva vigadós koncertet, a tornateremben fél négytől a Debreceni Csokonai Színház adja elő a Fodrásznő című POSZT-díjas darabot, a palkonyai faluházban a Kicsi nyuszi hopp, hopp kerül a közönség elé. A Menzel Kertmoziban a Sörgyári capriccio-t vetítik.

 

Az egyik legütősebb program biztos Beremenden, a Megbékélés Kápolnánál lesz. Mozart Requiemje. A szervezők sokéves álma válik valóra ezen az estén: „heverünk a fűben, és Mozartot hallgatjuk. Mögöttünk a jugoszláv háború áldozatainak is emléket állító, gyönyörű kápolna, előttünk a színpad, rajta nagyzenekar, kórus, operaénekesek, és természetesen a karmester, aki velünk együtt láthatja, szemben, nem is oly messze, az ott már Horvátország. De mi leginkább felfelé bámulunk, mert felettünk a csillagos ég, a végtelen. Isteni zene szól, rész vagyunk és egész vagyunk.”

 

A Narancsligetben öt órakor kezdődik a Cseh Tamás emlékest, kicsit később még odaérhetünk a Söndörgő, vagy a Kispál Tribute koncertre. Este nyolctól már melegíthetünk a nagykoncertekre: Fanfara Komplexa, Romano Trajo Gipsy Hungary, Psycho Mutants. Kisharsányban a Made in Pécs Színpadon fellép a The Urban Voodoo Machine, Nagyharsányban a port.hu színpad Péterfy Bori & Love Band-re készül.

 

Bővebben: www.ordogkatlan.hu

Kapcsolódó cikkek

balkan-fanatik400-1406828625.jpgA népszerű Rozé Fröccs Fesztivál után a Balkan Fanatik vérpezsdítő koncertje várja a közönséget augusztus 1-jén (péntek) 20 órától a Villányi Rendezvénytéren. A Ha Péntek, akkor Villány! rendezvénysorozat következő eseményén igazi zenei műfaj kavalkáddal, hamisíthatatlan Balkan Fanatik koncerthangulattal találkozhatnak a vendégek. 

Jeruzsálem, 2013. július 10., szerda- Egyiptomi szfinxtöredékre bukkantak izraeli régészek egy ásatáson - írta szerdán az izraeli Maariv című napilap.

Pécs, 2016. november 13. - Bogdán Árpád második, Genezis című játékfilmjének kórházi jeleneteit a Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius klinikai tömbjében forgatják. A rendező a szombati forgatás előtt az MTI-nek elmondta: a három szálon futó film forgatása novemberben kezdődött, az utolsó jeleneteket decemberben veszik fel, a játékfilm 2017 első hónapjaira elkészül.