Katlan-díszvendég lesz idén a Katona József Színház

2014. április 3., csütörtök 18:10

katlan-koncert-1396541396.jpgPécs, 2014. április 3. - Már alakul az idei Ördögkatlan Fesztivál programja. Lassan formálódik a valóság Bérczes László és Kiss Mónika főszervezők közös álmaiból. Rengeteg idő van még augusztus 5-ig, a Katlan nyitónapjáig, amikor is este már hagyományosan a Quimby játszik majd a nagyszínpadon.

Sok minden alakulhat, változhat még a kezdésig, de a távolban már most látszik néhány biztos pont, például a díszvendégek névsora - tájékoztatták portálunkat a szervezők. A katlanozók már megszokhatták, hogy a díszvendégek több napon keresztül vesznek részt a fesztivál életében, így több produkcióval készülve különböző oldalaikról ismerhetjük meg őket.

 

Az idei DÍSZVENDÉGEK (és ez már biztos): Lajkó Félix, aki különböző formációkban muzsikál majd; a budapesti Katona József Színház elhozza a Szabadkai Népszínházzal közösen létrehozott Vörös című előadást (ami az idei POSZT versenyprogramjában is szerepel), és A mi osztályunkat is – többek között… Horváth Csaba rendező-koreográfus és a Forte Társulat is több előadással érkezik. Szintén díszvendég Lengyelország (vagyis a négy falucskában időről időre felbukkannak majd lengyel workshopok, zenekarok, utcaszínházi társulatok).

hirdetés

 

Mozart Requiemje után a csillagos ég alatt most Beethoven IX. szimfóniája következik, legalább 120 fellépővel.

 

A katlanozni vágyók idén is a jól bevált többlépcsős rendszerben vehetik meg az öt napra szóló bérleteket. Az első lépcső 2014. április 1-től május 15-ig tart, ebben a másfél hónapban 8.000 forint a bérlet ára. Május 16-tól június 30-ig 9.000 forintba, július 1-től augusztus 4-ig 10.000 forintba kerül az elővételes bérlet. A helyszínen 12.000 forintért vásárolható meg ugyanez.

 

A szervezők ebben az évben is meghirdetik a „Szponzorbérletet”, hiszen – mint írják – „vannak köztünk jómódúak, akik megtehetik, hogy többet fizetnek a bérletért, és ezzel segítik a fesztivált. És minthogy már elkelt néhány ilyen bérlet, kimondhatjuk, nemcsak jómódúak, de jószívű, nagyvonalú és segítőkész emberek is vannak köztünk!” A szponzorbérlet ára 50.000 Ft.

 

A programterv pedig nap mint nap alakul, gazdagodik, szaporodnak a biztos pontok…

 

Ami nem változik: augusztus 5-9. Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend, Vylyan-terasz, csíkos póló, életöröm, a legjobb koncertek, előadások, és az, hogy nem vagyunk normálisak!

 

Minden további információ: www.ordogkatlan.hu

Kapcsolódó cikkek

horvatszinhaz400-1396497640.jpgPécs, 2014. április 3. - Őszig mintegy 560 millió forintos állami támogatásból újítják fel és bővítik hazánk egyetlen horvát nemzetiségi színházát a pécsi belvárosban - jelentette be tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a baranyai megyeszékhelyen.

lenhardtharp1926-foto-kakuszi-zoltan-1384707234.jpgVersenyhárfa-ritkaságot kapott a fennállása óta ötszáz rendezvénynek otthont adó Kodály Központ. A Devescovi Erzsébet hárfaművész által felajánlott különleges hangszert csütörtökön adták át Pécsen.

Pécs, 2014. október 30. - Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János részvételével a Kodály Központban kezdődik 2015. február 7-én az Illés 50 országos koncertsorozat - jelentették be a szervezők tegnap a baranyai megyeszékhelyen.