Jól énekel és a színpad is vonzza? Jelentkezzen!

2016. november 23., szerda 06:00

Pécs, 2016. november 23. - Remek lehetőség kínálkozik mindazoknak, akik szeretnek és tudnak is énekelni, esetleg kórusformációkban is kipróbálták már hangjukat, hiszen a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus meghallgatást tart a 2017. április 13-án műsorra tűzött kétkórusos J.S. Bach: Máté Passió előadásához.

A fesztiválkórus - mint azt a neve is jelzi - nem folyamatosan, heti rendszeresseéggel, hanem a hangversenyeket megelőző próbaperiódusokkal, precíz esti próbarenddel és a Pannon Filharmonikusok (PFZ) szakmaiságához méltó zenei elvárással dolgozik.

 

A kórus tagjai közé tehát azokat a jelentkezőket is várják, akiknek jelenlegi munkájuk vagy tanulmányaik és az azzal járó sűrű időbeosztás nem teszi lehetővé, hogy heti rendszerességgel, hosszútávon kötelezzék el magukat a kórusélettel járó gyakori próbáknak és szerepléseknek, azonban akár egy produkció erejéig szívesen megmérettetnék magukat és hangjukat a Kodály Központ színpadán.

hirdetés

 

A jelentkezők a Pannon Filharmonikusok zenés előadásainak részesévé válhatnak, kimagasló kórusprodukciók létrehozásában vehetnek részt, mely a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatására törekszik.

 

A meghallgatások időpontjai: 2016. november 28., 29., 30.

 

A részletes tagfelvételi felhívás a www.pfz.hu oldalon, a Fesztiválkórus menüpont alatt olvasható. PDF-ben letölthető ide kattintva.

 

Forrás: PFZ

Kapcsolódó cikkek

Egyre több olyan napom van, amikor úgy érzem, szükségem van egy kis kikapcsolódásra.
És ezalatt nem azt értem, elutaznék nyaralni, vagy de jó volna ma tovább aludni egy kicsit. A közelmúlt(és persze a jelen) közéleti eseményei sokmindenek voltak, de unalmasak biztosan nem. És ezzel le is írtam róluk minden pozitív gondolatomat. Az esetek túlnyomó többségében simán csak idegesít és fáraszt az, hogy soha, semmi nincs rendben. Keressünk hát egy világot, ahol igen!

Pécs, 2015. október 9. - Pécsnek az országos és nemzetközi figyelem középpontba állításában látja a város kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) jövőbeni sikerét a szervezet szeptemberben hivatalba lépett új ügyvezetője.

Budapest, 2014. december 21. - Nyolcvanöt éves korában elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész, grafikus és művészetpedagógus, Pécs díszpolgára, akinek életművét állandó kiállítás mutatja be a pécsi Vasváry-házban - adta hírül a bama.hu hírportál. A festőművészt  hosszan tartó, súlyos betegség után szombat reggel érte a halál balatonberényi otthonában.