Johnny Depp, az indián: lehet még jobban kifesteni?

2013. január 23., szerda 10:00

tonto-1358932077.jpg

2013 sci-fi premierekben bővölködő mozikínálatából az össznép várakozás tekintetében már most kiugrik a The Lone Ranger, egy régi híres western feldolgozása. Annál is inkább, mivel a Karib tenger kalózait is jegyző rendezők a moziban minden eddiginél jobban kipingálták a Tonto indiánt alakító Johnny Deppet, aki jellegzetes négy fekete csíkjával és a fejtetőről lelógó hollószárnyakkal minden bizonnyal az év kultfigurája lesz. 

Deppel a rendezők szívesen ábrázolnak kisebbségi kulturákat. Nem először játszik ilyen szerepet, a Halál árában Marlon Brando mellett már alakított indiánt. Az ötlet nem volt légből kapott, Johnny anyai nagyapja ugyanis a cseroki indián törzshöz tartozott. A színész éppen ezért szívesen vállal ilyen szerepeket, sőt, ha teheti, támogatja és népszerűsíti gyökereit, az indián kultúrát is. 

hirdetés

 

Nem csak indiánként, romaként is nagy sikereket ért el a mozivásznon a Csokoládé vándorcigányaként, illetve a Síró ember című drámában is, Christina Ricci partnereként. 

 

A Magányos Lovas premierje nyáron várható. Ezúttal Depp egy apacs indián bőrébe bújik, aki a főhőst segíti, mi másban, mint abban, hogy bosszút álljon testvére gyilkosain. A történet érdekessége, hogy valójában egy 30-as évekből való rádiósműsor megfilmesítése, amiből azóta egy televíziós-, rajzfilm- és képregénysorozat is megjelent. 

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. április 29. - Minden, amit az EUROPA CANTAT adhat, a közös kóruséneklés gyönyöre és színes koncertélmények, az a Pécsi Egyetemi Napokon várja Önt.

lathatatlan1-1375383450.jpgDélután felavatták a palkonyai vasútállomást átlényegítő „Láthatatlan állomás” alkotást a 6. Ördögkatlan Fesztiválon. Az „elkövető” a Hatok Művészeti Csoport volt. A tervekkel ellentétben nem lesz díszvendég majd az itteni szombati „finisszázson” Jiři Menzel, aki egészségi gondok miatt kénytelen távol maradni a Katlantól.

tube2-1359372006.jpg

Megtartotta első koncertjét az a brit zenekar, amelynek csupa ismeretlenből álló tagjait kivétel nélkül a londoni földalattin toborozták. Shaun Buswell, az együttes "vezetője" több mint háromszáz embert kérdezett meg a metrón, hogy csatlakozna-e kezdeményezéséhez. A Shepherd's Bush Empire koncertteremben rendezett előadás bevételével ugyanis a Daytrippers nevű, beteg gyermekekkel foglalkozó alapítványt támogatta az alkalmi együttes. A harminchat éves zenész egy sor alapvető feltételt szabott a maga számára a zenekar tagjainak a "kiválasztásánál". Eleve kizárta azokat, akiket személyesen ismert. Valamennyiükkel a földalattin kellett először találkoznia, és kikötés volt az is, hogy náluk legyen a zeneszerszámuk.