Ingyenes tárlatvezetések indulnak a Leonardo-kiállításon

2014. június 21., szombat 09:00

automobile400-1403333932.jpgPécs, 2014. június 21. - Már több mint húszezren látták a népszerű „Leonardo, a reneszánsz zseni” pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyári szezonban a kiállításon ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai.

„Az Európában egyedülálló Leonardo-kiállítás sikerének köszönhetően a pécsi Janus Pannonius Múzeum forgalma közel 40 százalékkal nőtt az elmúlt hónapokban a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Bízunk benne, hogy a nyári turistaszezonban még többen kapnak kedvet ahhoz, hogy Pécsre látogassanak, és ingyenes tárlatvezetéssel megnézzék a Leonardo-kiállítást!” - mondta Magyar Attila, a JPM gazdasági vezetője.

 

A múzeumban szakmai gyakorlatukat végző Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai 2014. június 23-tól augusztus 31-ig segítik az eligazodást Leonardo da Vinci találmányai között. Az ingyenes tárlatvezetések kétóránként vagy akár óránként indulnak, a helyszíni igények szerint.

hirdetés

 

Mindezek mellett a szervezők továbbra is várják az érdeklődőket a múzeumpedagógusok által tartott szakmai tárlatvezetéseken, amelyek időpontját öt nappal a tervezett látogatás előtt le kell foglalni (információkérés telefonon: +36-72/891-334, +36-30/873-8116, e-mailen: [email protected]).

 

A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat a Reneszánsz Kőtár területén. Az óvodás és iskoláskorú gyermekeknek is izgalmas programokat kínáló játszóház a nyári szünetben hosszabb nyitva tartással, szerdától vasárnapig 10-18 óráig várja a család legifjabb tagjait (további információ: www.hosproba.hu).

 

A „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

 

A pécsi tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

 

További információk: www.leonardopecs.hu
A legfrissebb hírek, információk: www.facebook.com/leonardopecs

Kapcsolódó cikkek

janus-nagydij2016-400-1475873068.jpg

Pécs, 2016. október 8. - Adam Zagajewski lengyel költőnek adták át a Janus Pannonius költészeti nagydíjat pénteken.

39415-1376160261.jpgEgy londoni vasúti alagút építésekor a több ezer középkori pestises áldozat, egy ókori római út, valamint lópatkók és velencei aranyérme feltárása mellett bizonyítékot találtak arra, hogy már i. e. 7000 körül lakott volt a Temze partja a mai London területén. A woolwichi munkaterületen közel 150 darab mezolitikum kori kőeszközt is felfedeztek a kutatók.

Pécs, 2016. január 5. - Magyar Attila pályázatát támogatta a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező cég ügyvezetői posztjára a cég tulajdonosaiból álló bírálóbizottság, amely hétfőn hallgatta meg a pályázókat - közölte az MTI-vel Őri László, Pécs alpolgármestere.