Horváth Zsolt folytatja a PFZ élén

2016. február 26., péntek 06:00

Pécs, 2016. február 26. - Újraválasztotta a Pannon Filharmonikusok (PFZ) igazgatóját Pécs Megye Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése.

Horváth Zsolt a zenekar élén újabb öt évre nyert megbízást. Az igazgatói pozícióra kiírt pályázati eljárás során a PFZ jelenlegi vezetőjét a 9 tagú szakmai bizottság, Pécs M.J. Város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága és Pécs M.J. Város Önkormányzatának Közgyűlése egyaránt egyhangúan támogatta. Az igazgató jelenlegi megbízatása 2016. június 30-án jár le, új mandátuma július 1-jével veszi kezdetét és 2021. június 30-ig tart majd.

hirdetés

 

Horváth Zsolt 2003 óta tölti be a Pannon Filharmonikusok igazgatói posztját. Az azóta eltelt időben a pécsi Kodály Központ rezidens zenekara Magyarország egyik meghatározó, nemzeti minősítésű művészeti intézményévé lett. A 2003-as megújulás óta a zenekari munka középpontjában a minőségi művészeti folyamatok és az azt hatékonyan támogatni képes, innovatív menedzsment-tevékenység kialakítása állt.

 

Az elmúlt bő évtized alatt a Pannon Filharmonikusok Magyarországon az exkluzív művészeti zenekarok közé pozícionálta magát, a nemzetközi zenei életben egyre keresettebb.  Egyedi hangversenyeivel, széleskörű, minden korosztályt kielégítő műsorstruktúrájával a társadalmi beágyazottságát megerősítette, a közönségét megnégyszerezte.

 

A Horváth Zsolt által elgondolt, jövőbeni szakmai program a pfz.hu weboldalról letöltve megismerhető.

 

Forrás: Benkő Eszter / Pannon Filharmonikusok

 

horvathzsolt600-1456425637.jpg

Kapcsolódó cikkek

7-ordogkatlan-zaras400-foto-uj-harkanyi-hirek-1407702532.jpgNagyharsány-Pécs, 2014. augusztus 11. - A változékony idő ellenére 40-45 000 látogatóval zárt a 7. Ördögkatlan, a négy dél-baranyai faluban - Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden - megrendezett összművészeti fesztivál.

Pécs, 2016. május 30. - Tizenhárom produkcióra, köztük vígjátékra, táncszínházi előadásra, bohózatra, zenés estre és komédiára várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 18. és augusztus 7. között a baranyai megyeszékhelyen.

tonto-1358932077.jpg

2013 sci-fi premierekben bővölködő mozikínálatából az össznép várakozás tekintetében már most kiugrik a The Lone Ranger, egy régi híres western feldolgozása. Annál is inkább, mivel a Karib tenger kalózait is jegyző rendezők a moziban minden eddiginél jobban kipingálták a Tonto indiánt alakító Johnny Deppet, aki jellegzetes négy fekete csíkjával és a fejtetőről lelógó hollószárnyakkal minden bizonnyal az év kultfigurája lesz.