Hogy kerül a női cipősarok a gyűrűre?

2013. augusztus 3., szombat 16:41

ekszerkiallitas-szine-java-1083-meghivokicsi1-1375551211.jpgSzíne-java címmel 13 neves ékszertervező iparművész munkáiból nyílt kiállítás a pécsi Ezüstláz Ékszergalériában. A szubjektív válogatás a hazai kortárs ékszerdesign minél szélesebb spektrumát igyekszik bemutatni az elmúlt évek igazán sokszínű terméséből szemezgetve. Mindezt értelemszerűen a teljesség igénye nélkül.

A jobbára látványos, reprezentatív ékszereket felvonultató tárlaton így aztán valóban láthatunk ezüstgyűrűt, melyen egy fekete női tűsarkú mered az ég felé - a rend kedvéért egy drágakővel ékítve - (Dávid Attila Norbert Fétis c. munkája), vagy még könnyedebb humoros gegként Angyali érintés címmel egy villásdugó (szintén Dávid Attila Norbert alkotása), de természetesen helyet kaptak a klasszikus, szemet gyönyörködtető drágakövek is modern vonalvezetésű ékszerekbe foglalva.

 

A régi és új, klasszikus és modern többféle módon is jelen van és reflektál egymásra a tárlaton: láthatunk itt high-tech technológiával készült acél- és ezüstékszereket (Menyhárt Richárd, Varga Viktor), a szintetikus corianból és damilból kézi munkával készített, vízesésként leomló nyakéket (Vékony Fannitól), és a Mátyás-templom több évszázados ólomüvegdarabjai is új, modern életre kelnek Szász Károly különleges, „úszó” gyémánttal megbolondított ún. redesign ékszereiben.

hirdetés

 

Igazi látványos kuriózum ez a kiállítás a szépségek és különlegességek iránt érdeklődők számára, ahová érdemes betérni egy kis könnyed nyári kultúraszippantásra a pécsi sétálóutcában korzózva.

 

Kiállító művészek: Abaffy Klára, Dávid Attila Norbert, Gaál Gyöngyvér, Gera Noémi, Jermakov Katalin, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Menyhárt Richárd, Rozsnyay Béla, Szász Károly, Varga Viktor, Vékony Fanni, Zámori Eszter.

 

A kiállítás megtekinthető szeptember 27-ig Pécsett, az Ezüstláz Ékszergalériában: Pécs, Király u. 8. (www.ezuslazekszergaleria.hu) - nyitva: H-P: 10-18, Szo: 10-13. A belépés díjtalan.

 

A pécsi ékszergaléria egyébként részt vesz a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. Zöldülnek a Királyok néven meghirdetett, úttörő környezettudatos üzlet mintaprojektben.  Az egy éves program célja, hogy a budapesti és a pécsi Király utca üzleteinek közös koncepciót adva, környezettudatosságra ösztönözze az üzletek tulajdonosait, dolgozóit, beszállítóit és természetesen vásárlóit is. A versenyben 21 üzlet vesz részt, 12 Budapesten és 9 Pécsen. A mintaprojekt 2014 márciusáig tart. Fő támogatója a Magyar Telekom, amely „hello holnap!” kezdeményezése keretében ”Fenntartható tudatformálás” témában írt ki pályázatot 2012 végén, melyet a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. nyert el.

 

Bővebben: www.zolduzlet.hu
Forrás: SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. március 2. - A Pannon Filharmonikusok lett az EUROPA CANTAT 2015. évi pécsi fesztiváljának hivatalos zenekara - erről és egy általában értelmezett szoros együttműködésről állapodott meg a fesztivált szervező csapat és a PFZ vezetése 2015 februárjában.

bogi-wagner-1355493171.jpg

Az elmúlt szombaton és hétfőn zajlott a Walkür első felvonásának előadása a Kodály Központban, amely nagy mérföldkő a Pannon Filharmonikusok életében.

Budapest-Baranya, 2014. október 27. - Vendégségben Törökország címmel tematikus napot tart a közmédia október 29-én. Az egész napos műsorfolyamban számos érdekességgel találkozhatunk. Törökországban készült riportok segítségével ismerkedhetünk meg az országgal és jelentős gazdasági fejlődésével. Szó lesz az oktatási-kulturális kapcsolatokról, és baranyai témák is terítékre kerülnek.