Hétvégi rohamra készül a pécsi Leonardo-kiállítás

2014. április 29., kedd 17:50

leonardo1-400-1398786523.jpgPécs, 2014. április 29. - Már több mint ötezren látták az április 15-én nyitott pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállítást, amely a május 1-jéve kezdődő hosszú hétvégén is teljes nyitva tartással várja a látogatókat. A nagy sikerre való tekintettel a tárlat május 5-től egyedülálló módon hétfőnként is látogatható lesz.

Április 15-én, kedden nyitotta meg kapuit minden idők legnagyobb Leonardo da Vinci tárlata, a pécsi Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.). A kiállítás a reneszánsz lángelme tervei alapján megvalósított közel hatvan méret- és korhű találmányt mutat be, köztük az első működőképes automobilt, valamint betekintést enged Leonardo rajzaiba és kézirataiba. A tárlatot a nyitás óta eltelt nem egészen két hét alatt több mint ötezren látták.

hirdetés

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás a négynapos hétvége alatt is teljes nyitva tartással, azaz minden nap 10-től 18 óráig üzemel. Emellett május 1-jén a Janus Pannonius Múzeum további tárlatai - így a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay-kiállítás, valamint a Mecseki Bányászati Múzeum - is várják a látogatókat.

 

- A Leonardo-tárlat sikere mellett nagy népszerűségnek örvendenek a kombinált jegyeink, látogatóink így minimális plusz ráfordítással több kiállítást is meg tudnak tekinteni. Ezért döntöttünk úgy, hogy május 1-jén a Leonardo-tárlat mellett további kiállításainkkal is nyitva tartunk - mondta Magyar Attila, a Janus Pannonius Múzeum gazdasági vezetője. - Szeretnénk, ha a Pécsre látogatók valóban színes kulturális programkínálatot, és akár mind a négy napra elegendő látnivalót találnának városunkban.

 

- További jó hír a kultúrakedvelők és a Leonardo rajongók számára, hogy az eddigi múzeumi gyakorlattól eltérően, a Leonardo-kiállítás május 5-től kezdve hétfőnként is nyitva tart. Így az érdeklődők szeptember 30-ig az év bármely napján megnézhetik a reneszánsz elme zseniális alkotásait - tette hozzá Magyar Attila.

 

Május 2-a azonban nemcsak a hosszú hétvége miatt fontos dátum a múzeum számára. Ez a nap ugyanis a világhírű polihisztor halálának évfordulója is. Leonardo da Vinci épp 495 évvel ezelőtt, május 2-án halt meg.

 

További információ a Leonardo-kiállításról: www.leonardopecs.hu

 

A legfrissebb hírek, információk pedig az esemény Facebook oldalán: www.facebook.com/leonardopecs

 

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. október 31. - Hét országból tíz teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet november 3. és 6. között rendeznek Pécsen.

110708-1436021542.jpg

Amennyiben a mostanra már nevet is kapott zsánert, a Holocaust-filmeket csoportosítani szeretnénk, akkor nyilván két csapásirányon haladhatunk. Ennek fényében az első a szentimentális feldolgozások (Schindler Listája) csoportja, a második pedig a realista feldolgozásoké (A Zongorista). Ez utóbbihoz áll közel a Június 11-én a magyar mozikba került Saul fia, amely hírnevét annak köszönheti, hogy az idei Cannes-i filmfesztiválon megkapta a Nagydíjat. És nem alaptalanul.

Pécs, 2014. március 10. - Csoportosan látogatható lesz március 21-étől Magyarország első egyetemének felújított épülete Pécsen.