Házasulandóknak gyönyörű opera

2013. január 18., péntek 11:13

romeo-1358504187.jpg

Különleges produkcióra készülnek február 9-én a  Pécsi Nemzeti Színház és a Pannon Filharmonikusok zenekar művészei. Az áprilisi színházi operapremier előtt a két társulat Gounod Rómeó és Júlia operájának koncertszerű előadásával lép fel a Kodály Központban, amely a decemberi Wagner opera bemutatója kapcsán bebizonyította, hogy egy opera énekhangjait is tökéletes akusztikával adja át a közönségnek. A Rómeó és Júlia színmű számtalan adaptációja közül ez az opera követi legsimulékonyabban Shakespeare drámáját, s a Faust mellett ez Gounod egyetlen operája, amelyet a világ színpadai töretlenül repertoárjukra tűznek.

Az előadásban a Pannon Filharmonikusok mellett közreműködnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei, a rendező Nagy Viktor, az előadás karmestere pedig Kovács János.

 

hirdetés

A szcenírozott, koncertszerű előadás mellett az est másik különlegessége az a gesztus, amellyel a rendezők az idén házasulókat, és a 25, illetve 50 éve házasokat köszöntik. Mindazok, akik 2013-ban kötnek házasságot, vagy idén ünneplik az ezüst, illetve aranylakodalmukat, ajándék belépőt kapnak az előadásra a házassági időpont-foglalási igazolás vagy a házassági anyakönyvi kivonat bemutatásával. A jegyesek és évfordulót ünneplők mellett a zenekar és a színház a zene- és színház barátoknak is kedveskedik, bérletük felmutatásával a Pannon Filharmonikusok valamint a Pécsi Nemzeti Színház bérletesei fél áron válthatnak jegyet az előadásra.
 

Kapcsolódó cikkek

vardai-istvan400-1422127802.jpgPécs, 2015. január 25. - Várdai István csellista lett a Kodály Központ új rezidens művésze. A 30 éves, pécsi születésű zenész jövő nyáron Kodály-műveket tartalmazó hangfelvételt szeretne készíteni Pécsen.

nepek-tanca400-1387398150.jpgSzűknek bizonyult a harkányi Kulturális és Sportközpont december 14-én, amikor több mint 50 csoport, mintegy 600 résztvevő töltötte meg a termeket. A „Népek Tánca, Népek Zenéje” elnevezésű nemzetközi rendezvény résztvevői ezúttal a fürdővárosban mérték össze tudásukat.

Pécs, 2015. június 14. - A Nemzeti Színház Isten ostora című produkciója lett a legjobb előadás a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten adták át.