Három napig bluegrass és akusztikus zene Abaligeten

2013. augusztus 8., csütörtök 16:28

Több mint harminc ingyenes koncertet kínál az érdeklődőknek a XI. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál, amelynek augusztus 9-től 11-ig, péntektől vasárnapig ad otthont Abaliget.

A szervező Bluegrass Zenei Egyesület az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában azt írta: a bluegrass Amerikában kialakult zenei stílus, amelyben a brit szigetekről származó skót és ír bevándorlók zenéje keveredik az afrikai gyökerekkel, valamint az afroamerikaiak dzsessz- és blues-muzsikával. A műfaj legismertebb stílusjegye a háromujjas pengetési mód.
   

hirdetés

Az abaligeti háromnapos esemény fellépői közé a bluegrass, az akusztikus blues, a folk, a country, az ír tradicionális zene, valamint a rock jeles hazai képviselőit és külföldi előadóit hívták meg.
   

Pénteken többek között a Tarnai Acoustic, a TükeZoo és a Louisiana Double lép fel, de a fesztiválon koncertet ad többek között a svéd Lasse Johansson, az osztrák Carolina Ramblers, a GrassRoad Csehországból, valamint Petruska András, a Neil Young Sétány és a Poosta Ramblers.
   

A rendezvény szervezői kiemelték: a hagyományos fesztivált azért rendezik, hogy a Magyarországon is egyre kedveltebb zenei stílust minél szélesebb körben megismertessék és megszerettessék a hazai közönséggel.
   

A fesztivál megrendezéséhez Abaliget önkormányzata, az amerikai nagykövetség, a Cseh Centrum és az Osztrák Kulturális Fórum nyújtott segítséget. Az ingyenesen látogatható rendezvény részletes programja a www.hubma.hu internetes oldalon található.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

ecpecs2015-400-1415401210.jpgPécs, 2014. november 8. - Pécs 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programjához hasonló kedvező hatást vár a kormányzat és a helyi önkormányzat az Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozótól, amelyet 2015. július 24. és augusztus 2. között rendeznek meg a városban - mondta tegnap a kultúráért felelős államtitkár.

Jeruzsálem, 2013. július 10., szerda- Egyiptomi szfinxtöredékre bukkantak izraeli régészek egy ásatáson - írta szerdán az izraeli Maariv című napilap.

Dunaújváros, 2013. június 19., szerda - Először rendezik meg csütörtökön és pénteken az Országos Börtönszínházi Találkozót Dunaújvárosban A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közös szervezésében.