Fesztiválokon a pécsi Leonardo-kiállítás

2014. július 9., szerda 07:00

leonardo9426-400-1404848941.jpgPécs, 2014. július 9. - Már több mint 25 ezer az év kiállításaként is számon tartott pécsi Leonardo-tárlat látogatóinak száma. A szervezők az egyedülálló tárlatot a nyári fesztiválokon is népszerűsítik, köztük július 10-13. között a balatonfüredi VinCe Balatonon és július 12-13-án a Harkányi Fürdőfesztiválon.

A nyár nemcsak a nyaralás, hanem a fesztiválok ideje is, amikor országszerte több szabadtéri program közül választhatunk. A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállítás standjával már több rendezvényen találkozhattak a résztvevők. A budapesti Falk Art Fórumon és Múzeumok Éjszakáján, valamint a pécsi Kamara Kerti Partin és Pécs Expon a szervezők összességében több ezer látogatót tájékoztattak az egyedülálló Leonardo-kiállításról és a Janus Pannonius Múzeum értékes tárlatairól.

 

A Kékszalag Vitorlásverseny idején érdemes végigsétálni a balatonfüredi sétányon, hiszen a bor és gasztronómia mellett idén a pécsi Leonardo-tárlat is bemutatkozik. A VinCe Balatonon, július 10-13. között a kiállítás standjánál az érdeklődők fényképet készíthetnek a Vitruvius-fotófalnál, valamint a szórólapokon kívül kedvezményes belépőjegyek vásárlására szóló kuponokat is magukkal vihetnek. Az Európában először Pécsett látható kiállítást a szervezők a Harkányi Fürdőfesztiválon is népszerűsítik július 12-13. között. A vizes és szárazföldi programok mellett érdemes felkeresni a Leonardo-kiállítás standját is, ahol szintén lehetőség lesz Leonardo Vitruvius-emberénél fotózkodni és kuponokat gyűjteni.

hirdetés

 

A nyári szezonban a Janus Pannonius Múzeumban szakmai gyakorlatukat végző Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Leonardo-kiállításon.

 

- Nagy népszerűségnek örvendenek ezek a tárlatvezetések, naponta több csoportot is megismertetnek Leonardo-világával a segítő diákok - nyilatkozta Magyar Attila, a JPM gazdasági vezetője. - Az egész nyáron át tartó diák-tárlatvezetésekre érdemes előre bejelentkezni, azonban szükség esetén, igény szerint indulnak.

 

A „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

 

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

 

További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: www.facebook.com/leonardopecs

 

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. december 28. - Az előző évadhoz hasonló sikerben bízik az új szezonban is a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója a teátrum előadásai iránt az elmúlt hónapokban tapasztalt nagy érdeklődésnek köszönhetően.

Budapest, 2015. május 14. - Az Összpróba Alapítvány pályázatot hirdet az Összpróba Nyári Összművészeti Alkotótábor színház / tánc / zene / filmes szekciójában való ingyenes vagy kedvezményes részvételre.

Pécs, 2014. október 4. - A K&H Csoport rászorulókat támogató programjának keretében a Pannon Filharmonikusok ma este hat órakor kezdődő Segítség, komolyzene! koncertjén ötven hátrányos helyzetű, kisiskolás diákot lát vendégül.