Europa Cantat: nem egész egy év van hátra

2014. július 28., hétfő 08:00

Pécs, 2014. július 28. - Az Europa Cantat nemzetközi kórusfesztivált 2015. július 24. és augusztus 2. között rendezik meg Pécsen. A fesztivál nem először jár a városban: Pécs 1988-ban egyszer már vendégül látta a háromévente mindig más országba utazó rendezvényt. Akkor több mint 3600 énekes vett részt a tíznapos kórustalálkozón.

A fesztivál programja és részvételi feltételei már megtalálhatók a fesztivál közelmúltban megújult honlapján, valamint megjelent az információkat magyarul összefoglaló füzet is, amely online megtekinthető, letölthető, de kérésre a szervezők kipostázzák a nyomtatott verziót.

hirdetés

 

A 2015. évi Europa Cantat fesztivál 57 énekes műhellyel, külön karnagyoknak és zeneszerzőknek szóló szakmai programokkal, fiatal menedzsereknek szánt  tréninggel és különleges gyermekprogramokkal várja a kóruséneklés szerelmeseit.

 

A rendezvény rugalmas feltételekkel várja a résztvevőket: lehetőség van 4-8 napig tartó-, vagy rövidebb tartózkodással járó csomag igénybe vételére. A Magyarországon, illetve a Kárpát-medence országaiban élő magyar állampolgárok kedvezményes feltételekkel vehetik igénybe a fesztivál szolgáltatásait.

 

Az Europa Cantat nyitott, mindenféle versengést nélkülöző fesztivál, programjának alapja a műhelymunka, amelyben a világ minden tájáról érkező énekesek együtt tanulnak be műveket egy elismert karnagy irányításával, közös felkészülésüket pedig záró koncerten mutatják be.

 

A jelenleg meghirdetett program egyelőre a fesztivál alapprogramját alkotó műhelyeit tartalmazza. A pécsiek és az idelátogató turisták is csatlakozhatnak majd a fesztiválhoz a résztvevő kórusok és meghívott sztárfellépők délutáni, esti koncertjein, a Dóm téren esténként megrendezendő Közös Énekléseken, valamint a további kiegészítő folklór- és gasztronómiai programokon keresztül, amelyek részleteit 2015 tavaszán hirdetik ki a szervezők.

 

Egy biztos, aki szeret énekelni, annak 2015 nyarán Pécsett a helye!

 

Bővebben: www.ecpecs2015.hu, [email protected]

 

Forrás: EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. március 10. - Csoportosan látogatható lesz március 21-étől Magyarország első egyetemének felújított épülete Pécsen.

Pécs, 2014. október 4. - A K&H Csoport rászorulókat támogató programjának keretében a Pannon Filharmonikusok ma este hat órakor kezdődő Segítség, komolyzene! koncertjén ötven hátrányos helyzetű, kisiskolás diákot lát vendégül.

Budapest, 2014. október 23. - Elhunyt Keresztény Béla, a Szélkiáltó együttes tagja. Az egyik legjobb hazai népzenei csapat zenésze élete 61. évében, hosszú betegség után tegnap halt meg.