Europa Cantat: együtt hangolunk…

2015. március 20., péntek 06:00

Pécs, 2015. március 20. - Közös munka nyomán - a Zenei Iroda, a nemzetközi Zenei Bizottság és a Regionális Művészeti Tanács közreműködésével - elkészült az EUROPA CANTAT XIX Pécs 2015 nemzetközi kórusfesztivál műhelyeinek beosztása.

Ezzel a mozzanattal immár véglegessé vált, hogy az idei kórusfesztiválon 40 többnapos zenei műhely várja az érdeklődőket. A regisztráció még nem zárult le, hiszen van még olyan műhely, ahova akár egyéni, akár csoportos jelentkezéseket is elfogadnak a szervezők. Ezek listája elérhető a fesztivál hivatalos honlapján.

hirdetés

 

A fesztivál zenei programját illetően izgalmas fázisába érkezett az egynapos Felfedező műhelyek és a Karnagyi és Zeneszerzői Program szervezése, a honlapunkon folyamatosan jelentetjük meg a részletes programokat leírásokkal, dátumokkal és karnagyi önéletrajzokkal, hogy a bőséges kínálatból így legyen könnyebb a választás.

 

Az Európai Kóruszene Barátai szervezete kisorsolta azt a két szerencsés fiatalt, akik ingyenes részvételt nyertek a fesztiválra,  Esther Wouters Hollandiából, Claudia Grimm Németországból érkezik Pécsre.

 

A július 24-tól augusztus 2-ig zajló EUROPA CANTAT több ezer résztvevővel és inspiráló hangulatával az idei év egyik legszebb hazai kulturális rendezvényének ígérkezik.

 

A műhelybeosztással és zenei programmal kapcsolatban Halas Dóra, a Zenei Iroda vezetője áll a sajtó tisztelt képviselőinek rendelkezésére.

 

Forrás: EUROPA CANTAT XIX Pécs 2015 Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

leonardo10000-1399908231.jpgPécs, 2014. május 13. - Az Európában egyedülálló pécsi Leonardo-kiállítás a nyitást követő kevesebb, mint négy hét alatt elérte a tízezres látogatószámot. A tárlat sikeréből a Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó Csontváry, Vasarely és Zsolnay kiállítások is részesülnek. Utóbbiak forgalma az elmúlt hetekben közel 60 százalékkal nőtt, és már a város idegenforgalma is érzi a pozitív irányú változást.

Pécs, 2016. október 27. - Plácido Domingo Operalia-versenyének két győztese, a Magyar Állami Operaház operaénekese, valamint a Pécsi Filharmonikusok trombitaművésze lép fel november 13-án a Kodály Központban rendezendő operagálán - jelentették be a szervezők szerdán.

Pécs, 2014. október 21. - Horvát képző- és bábművészek válogatott alkotásait mutatja be az a két tárlat, amely tegnap nyílt a baranyai megyeszékhelyen.