Emlékekbe kapaszkodva: dombóvári múzeumi est baranyai vendégekkel

2013. augusztus 26., hétfő 20:54

bekes-sandor-emlekek-1377543429.jpgIllusztris baranyai vendégei lesznek annak a nyár végi  műsoros múzeumi estnek, amelyet augusztus 29-én rendeznek meg a Dombóvári Helytörténeti Múzeumban. Békés Sándor írót, az MTV Pécsi Körzeti Stúdiójának alapító stúdióvezetőjét, Zilahi Lajost, a Magyar Rádió bemondóját és Borsós István tárogatóst látják vendégül a Dombóvári Városszépítők.

Az Emlékekbe kapaszkodva címet viselő rendezvényen dr. Kriston Vízi József múzeumi kultúra-közvetítő beszélget az ódombóvári születésű íróval, BÉKÉS SÁNDORRAL, az azonos című kötet szerzőjével (képünkön a könyvborító részlete) a Helytörténeti Múzeum Szepessy-szalonjában. Az augusztus 29-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő találkozón szó lesz ősökről, lakóhelyekről, barátságról, a vasutas hivatásról, háborúról, a vadászat varázslatos világáról, a haza, hazaszeretet és lokálpatriotizmus értelméről, lényegéről.

hirdetés

 

A rendezvény további jeles vendége lesz BORSÓS ISTVÁN pécsi tárogatóművész, aki a zenei hangulat-festés mellett önálló műsort is ad Szóljon a tárogató, szálljon az ének! címmel. Itt hangzik el első ízben A magasles csendjében című novella ZILAHI LAJOS, a Magyar Rádió bemondójának tolmácsolásában.

 

Baranya megyei vendég-felajánlás révén egy pohár bor vagy frissítő  arra is serkenthet majd, hogy társaságban, egy hosszú estén kötetlenül ismerkedjenek bátran mindannyiunk értékes örökségeivel a volt főszolgabírói lak kiállítótermeiben!

 

A részvétel egy múzeumi belépőjegy 300 forintért történő megváltásával lehetséges. A helyfoglalás – az ülőhelyek korlátozott száma miatt – előre is biztosítható.

A Dombóvári Helytörténeti Múzeum működésének javára szolgáló további felajánlásokat örömmel veszik a Városszépítők. Ez történhet egyesületük kiadványainak vagy a „Vadászok és vad ászok” című kiállításuk képzőművészeti alkotásainak megvásárlásával. Borsós István CD-melléklettel ellátott dalszöveg gyűjteményének minden eladott példánya a múzeum megmaradását segíti.

 

A szervezők s a házigazdák nevében szeretettel hívják és várják a dombóvári múzeum önkéntesei.

 

Dombóvár, Szabadság u. 16.
Információk: [email protected]; 20/286-79-59

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. január 21. - Országos, 550 fős online kutatást készített Lerf Andrea és Hartmann Krisztina a BEE Satisfaction együttműködésével a tehetség és a motiváció témák mentén. A kérdőívet a 2015 első felében Százados Miklós rendezésében bemutatásra kerülő LÁMPAGYÚJTOGATÓK című kultúr sci-fi filmben 42 hazai ismert és elismert személlyel készült mélyinterjúk során feltett kérdések alapján állították össze a kutatók. A készülő film a kutatás eredményeit is felhasználja, kibontja, továbbgondolja azokat.

Pécs, 2015. június 7. - Az EUROPA CANTAT XIX Pécs szervezőcsapata pályázatot hirdet pécsi designerek és kreatív alkotók számára a nemzetközi kórusfesztiválhoz kapcsolódó termékek - a fesztivál kizárólagos értékesítési helyszínén - EC-SHOP-ban való bemutatására, az alkotók termékeinek bizományos értékesítésére.

jpdij2013a-1377788299.jpgPécs, 2013. augusztus 29. - Az idei díjazott, a perzsa származású Szimin Behbaháni ma vette át a neki ítélt Janus Pannonius Költészeti Díjat az alkalomból megrendezett pécsi ünnepségen. A Magyar PEN Club elnöke, Szőcs Géza által tavaly alapított kitüntetéssel olyan jelentős életművel rendelkező költőket ismernek el, akik hozzájárultak a nemzetek, kultúrák közötti párbeszéd erősítéséhez.