Emlékekbe kapaszkodtak Dombóváron

2013. szeptember 1., vasárnap 12:28

emlekekbe-kapaszkodva-dombovar1-1378031473.jpgA szellem, a művészetek Pécsen élő emberei látogattak el augusztus 29-én Dombóvárra. A helyi Városszépítők majd' harminc éve alapított közösségének meghívására a Dombóvári Helytörténeti Múzeum vadászat-történeti kiállításának miliőjében került sor a színes és jó hangulatú, meghitt érzelmektől és vidám percektől, a megértés és elgondolkodás mélységeitől sem mentes találkozóra.

Békés Sándor, az ó-dombóvári kötődésű író, Borsós István tárogatós (Gunaras-fürdő igen gyakori, lelkes látogatója), valamint Zilahi Lajos, a Magyar Rádió bemondója és a beszélgetőtárs, dr. Kriston Vízi József kultúraközvetítő muzeológus jóvoltából elevenedett meg egyéni sors, család-közösség, felnőtt korban szerzett barátság, a természet csodálatos világának nagyszerűsége, és sok más mellett a békeidőben nem is oly könnyen érvényesülő értelmiségi bátorság, felelősség példázataiból jó néhány.

hirdetés

 

A kötetlen beszélgetéssé, rég látott ismerősök újra felfedezésévé és a szíveslátás megannyi kis jele közepette késő estig tartott az együttlét, amelynek hozadéka több gazdára lelt kötetben, hangzó és szép kiállítású műben, de legfőképpen a kitörölhetetlen jó érzésekben fogant meg véglegesen - fogalmaz a csütörtöki zenés irodalmi esemény kapcsán dr. Kriston Vízi József.

 

Fotóink forrása: a szervezők. Első képünkön balról jobbra: Borsós István, Békés Sándor, dr. Kriston Vízi József és Zilahi Lajos

 

emlekekbe-kapaszkodva-dombovar2-1378031592.jpg

Kapcsolódó cikkek

janus-nagydij2016-400-1475873068.jpg

Pécs, 2016. október 8. - Adam Zagajewski lengyel költőnek adták át a Janus Pannonius költészeti nagydíjat pénteken.

pannon-filharmonikusok400-1385219969.jpgNovember 24-én Normandiába utazik a Pannon Filharmonikusok Zenekar, hogy eleget tegyen a VII. Őszi Normandiai Fesztivál (Automne en Normandie) megtisztelő meghívásának.

2013. június 24., hétfő - Hét év után lép fel ismét Magyarországon Andrea Bocelli; az olasz tenor november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.