Blues- és dzsesszklub nyílt Pécsen

2014. február 25., kedd 15:50

Pécs, 2014. február 25. - Blues-t és dzsesszt játszó, továbbá a társműfajokban jeleskedő pécsi zenekaroknak kínál állandó fellépési lehetőséget az a könnyűzenei klub, amely a napokban nyílt meg a baranyai megyeszékhelyen.

A magánvállalkozásban megvalósult Pécsi Szalaiusz Blues & Jazz Club a városban az első ilyen vendéglátóhely, ahol akár 15-20 Pécsett játszó, a könnyűzenei palettát lefedő profi kortárs formációt, egyéni előadót is láthat, hallhat a közönség - emelte ki Fekete Kálmán zenei szervező a szórakozóhelyről.

 

A zenei szervező szerint a klub nívós és hosszú távú működtetése hozzájárul a Dunántúl legnagyobb városa hazai, valamint nemzetközi hírnevének, turisztikai vonzerejének növeléséhez.

hirdetés

 

Fekete Kálmán kitért arra, hogy az első tapasztalatok kedvezőek: az eddigi koncertek iránt nagy volt az érdeklődés, bizonyítva, hogy van igény a kortárs könnyűzenére, és annak sokszor méltatlanul mellőzött, többségüket tekintve világszínvonalú produkciókkal jelentkező pécsi képviselőire.

 

Jelezte: a Pécsi Szalaiusz Blues & Jazz Clubban február 26-án a PeterSon Jazz trio, 27-én a Grinders (rock'n roll), 28-án a Bluesgarden (blues-rock), március 1-jén a Fuego Luna (flamenco) lép a közönség elé.

 

A zenei szervező felidézte, hogy a baranyai megyeszékhely az 1960-1970-es években ismert volt országosan egyedülálló könnyűzenei kínálatáról. A városban harminckét élőzenés szórakozóhely működött, a lokálokban, bárokban, tánctermekben és éttermekben rendszeresen  bárzene, tánczene, esztrád, dzsessz, beat, rock, cigányzene, népzene, s egyebek mellett fúvószene szólt.

 

Emellett Pécsett alakult meg mintegy négy évtizeddel ezelőtt a Magyar Jazzkutatási Társaság, 1991-ben pedig a Magyar Blues Társaság - fűzte hozzá.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. júlus 9. - Különdíjban részesült a Pannon Filharmonikusok társulata a 2015. évi Armel Operaversenyen. A zsűri a versenyprodukcióban nyújtott kivételes zenei teljesítményt értékelte a különdíj odaítélésével.

Pécs, 2014. október 30. - Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János részvételével a Kodály Központban kezdődik 2015. február 7-én az Illés 50 országos koncertsorozat - jelentették be a szervezők tegnap a baranyai megyeszékhelyen.

Pécs, 2016. november 14. - A Civil Közösségek Házának (Szent István tér 17.) nagy előadótermében a Pécsi Magyar-Finn Társaság november 16-án, szerdán 16.30-kor kezdődő klubdélutánján Finnország Budapesti Nagykövetsége - és személy szerint Petri Tuomi-Nikula nagykövet - támogatásával Outi Tuomi-Nikula néprajzprofesszor asszony - Finnország első kulturálisörökség-professzora - tart előadást.