Animációkat várnak az egyéves kiállítás gazdái

2014. július 27., vasárnap 08:00

pecsi-animacio-tortenete-kiallitas-400-1406297237.jpgBudapest-Pécs, 2014. július 25. - A Magyarországon egyedülálló „Pécsi Animáció Története” kiállítás közel egy éve nyitotta meg kapuit és látogatói száma már meghaladta az ötezret. Az első születésnap alkalomból rövid animációs filmek elkészítésére hirdettek pályázatot a tárlat működtetői.

A rajzfilm szerelmesei a pécsi belvárosban, a Király utcában található kiállítóteremben 2013. augusztus 16-tól tekinthetnek be az animáció-készítés rejtelmeibe, valamint az arra látogatók áttekintést kaphatnak a pécsi animáció történetéről is.

 

A „Pécsi Animáció Története” kiállítást működtető Total Art Egyesület sikeresnek ítéli meg a kiállítás létrehozását, hiszen az elmúlt időszak alatt már több mint ötezren ismerkedtek meg az animáció-készítés varázslatos múltjával. Ráadásul nemzetközi érdeklődés övezi a tárlatot. A látogatók között megfordultak a világ szinte minden földrészéről: Dél-Afrikától Kanadáig, Kolumbiától Új Zélandig.

hirdetés

 

A Total Art Egyesület a kiállítás első születésnapja alkalmából maximum egyperces stop-motion (stop-trükk) technikával készített animációk beküldését várja, a film és a képzőművészet témaköréből. Az egyesület a legjobb alkotásokat díjazza, de alkotónként vagy alkotócsoportonként csak egy filmet fogad el. A születésnapi programok részeként levetítik majd a kiválasztott stop-motion egyperceseket.

 

A beküldés mp4 formátumban a www.facebook.com/pecsianimaciotortenete oldalon keresztül (itt bővebben olvashatunk a beküldés módjáról is), vagy a [email protected] e-mail címre lehetséges.

 

Forrás: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület / MTI OS, fotó: facebook

 

Kapcsolódó hírünk: Pityke és társai: kiállítás a pécsi animációsfilm-gyártás történetéről

Kapcsolódó cikkek

radics-gigi-1359973563.jpg

A február 14-i hangversenyen a teljes szimfonikus zenekar mellett a Kodály Központ színpadára áll a mindössze 16 éves Radics Gigi, a 2012-es Megasztár tehetségkutató verseny győztese, valamint Serbán Attila énekes. A klasszikus zene és az énekhangok egységét a Radics Gigivel együtt dolgozó könnyűzenészekből álló csapat muzsikája teszi még tökéletesebbé. A hangverseny műsorában könnyed klasszikus zeneművek és klasszikusnak számító könnyűzenei darabok szólalnak meg.

moczar-gabor-cantat400-1444182807.jpgBudapest, 2015. október 7. - Közös nyilatkozattal zárta az Europa Cantat Pécs 2015 eseménysorozatát Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Mindszenty Zsuzsánna, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének elnöke és Móczár Gábor (képünkön), az Európai Kórusszövetség elnöke.

Jeruzsálem, 2013. július 10., szerda- Egyiptomi szfinxtöredékre bukkantak izraeli régészek egy ásatáson - írta szerdán az izraeli Maariv című napilap.