A ZSÖK és az Egyházmegye közös jegycsomagjai

2016. január 26., kedd 06:00

Pécs, 2016. január 26. - Közös jegycsomagokat kínál hétfőtől a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK NKft.) és a Pécsi Egyházmegye, amelyekkel a baranyai megyeszékhely belvárosának nevezetességeit tekinthetik meg a látogatók.

Pécs kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló ZSÖK Nkft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a jegycsomagoknak köszönhetően a látogatók könnyebben alkothatnak egységes képet város a legjelentősebb vallási-egyházi örökségeiről.

 

hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a Székesegyház és Cella Septichora nevet viselő csomaggal megtekinthetők a Cella Septichora Látogatóközpont világörökség részét képező, negyedik századi ókeresztény sírépítményei, továbbá az Ókeresztény Mauzóleum, ahol késő római szarkofág és bibliai jeleneteket megörökítő freskók láthatók, valamint a székesegyház.

 

Mint kiemelték, a Korszakok nagy templomai elnevezésű jegycsomag esetében mindezek mellett még látogatható Gázi Kászim pasa dzsámija, Magyarország páratlan török kori műemléke, amelyet a magyarországi török-iszlám építészet legjelentősebb alkotásaként tartanak számon.

 

A Szent István tér elnevezésű, két napra szóló jegycsomaggal bejárható a tér minden nevezetessége: a Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, és a Középkori Egyetem tárlatai, a Székesegyház, a Dóm-kőtár román-kori faragvány-gyűjteménye és a Kincstár, amelynek tárlata értékes festményeket, grafikákat, metszeteket, szobrokat, ötvöstárgyakat és numizmatikai emlékeket foglal magába - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

dps-tablet400-1391154619.jpgA Pannon Filharmonikusok rajz- és fogalmazáspályázatot hirdet általános iskolás diákok számára. A legjobb pályamunkát egy korszerű táblagéppel jutalmazzák.

st-patrick-day-parade-dublin-1395066240.jpgÍrország, 2014. március 17. - Ha kell, minden napra átvehetünk egy bizonyos alkalomra való megemlékezést külföldről, csak, hogy találhassunk okot a bulizásra. Kiváló példa erre az ír hagyomány, a mai napon aktuális Szent Patrik-nap.

Pécs, 2014. március 25. - Együtt tartják idén a Zsolnay Fesztivált és a Pécsi Egyetemi Napokat. Az esemény május 1-3. között lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben.