A PEN-en hangol az Europa Cantat

2015. április 29., szerda 06:05

Pécs, 2015. április 29. - Minden, amit az EUROPA CANTAT adhat, a közös kóruséneklés gyönyöre és színes koncertélmények, az a Pécsi Egyetemi Napokon várja Önt.

Május 1-jén közös éneklés Tóth Árpáddal, ahol minden torokból dal fakad, majd koncert a világ leghíresebb a capella fenegyerekeivel, a legnagyobb jazz fesztiválok állandó vendégével, a berlini SLIXS-szel. Az együttes a világ jazzfesztiváljainak állandó fellépője, akinek merészsége és innovatív szemlélete az új műfajok kipróbálásában testesült meg, és jelentett eddig is teltházas koncerteket. Az együttes 2008-ban és 2013-ban is megkapta az év legjobb a capella jazz daláért járó CARA díjat. A SLIXS 2013-ban együtt énekelt Bobby McFerrinnel, majd ezt egy közös európai turnéval koronáztak meg 2014-ben.

hirdetés

 

A SLIXS produkciója mindig hamisítatlan koncert- és közösségi élmény, mert remekül ötvözi a pop, a funk, a gospel, az R&B, a soul és a boogie stílusokat, megkeverve egy kis Shakespeare-i sonnettel. Művészetük garancia a tökéletes vokális zenei élvezetre, és arra, hogy immár velük együtt hangolunk!

 

A szervezők várják május 1-jén 14 és 15 órakor ingyenes koncertjeiken a Zsolnay Negyedben! A koncertek fedett színpadon kerülnek megrendezésre, így az eső sem szabhat határt a közös éneklésnek!

 

Május 2-án pedig az EUROPA CANTAT hivatalos nagykövet kórusa, a mindig friss Voisingers ad koncertet 14 órakor!

 

Esténként érdemes meglátogatni a Pirogránit téren a Cantat-standot, ahol egy kis közös játékkal, szüntelen jókedvvel és azonnali nyereményekkel várnak mindenkit!

 

Ízelítő a SLIXS-élményből: www.youtube.com

 

Forrás: EUROPA CANTAT XIX Pécs, további részletek: ecpecs2015.hu

Kapcsolódó cikkek

martaistvan2012-1377345420.jpgAz Országos Szakmai Tanévnyitó és taneszköz-kiállításon részletezte Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője pénteken azt a programot, amely Pécset olyan városként kívánja bemutatni, ahol „az élményből fakad a tudás”. A Syma Rendezvényközpontban rendezett kétnapos budapesti esemény kultúrpedagógiai blokkjában Márta István egy filmet is bemutatott.

 

"Szobrok a kertben és a lakótérben" címmel fotópályázatot hirdet az Interart Alapítvány, a BERGMAN Kortárs Galéria és a Magyar Szobrász Társaság, a Kertépítők Országos Szövetsége(MAKEOSZ) és a Lakberendezők Országos Szövetsége(LOSZ) közreműködésével.

27-1354370684.jpgSiklóson a világot körbetrombitáló BobanMarkovic!

Július 11-én a Siklósi Várszínházban hallható a világszerte ismert és kedvelt zenész, aki Magyarországon különösen a Macskajaj óta örvend egyre nagyobb népszerűségnek.