A Pannon Filharmonikusok az Armel Operafesztiválon

2014. október 10., péntek 06:05

Pécs, 2014. október 10. - A Pannon Filharmonikusok idén is aktív szereplője az Armel Operafesztivál programjának. A társulat alapító partnerként és rezidens zenekarként két versenyprodukcióban is közreműködik.

A PFZ egy olyan innovatív szellemiségű, nyitott művészeti műhely, amely az opera műfajának vonatkozásában is aktív partnere kíván lenni az újszerű, nemzetközi kitekintésű, friss produkcióknak.

 

A zenekar ezúttal elsőként október 10-én, Christian Henking Figaro¿  című művének előadásában működik közre. A produkciónak a budapesti Zeneakadémia Solti György terme ad otthont. Az operát a svájci Biel Solothurn Színház és Zenekar előadásában tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadást Andreas Zimmermann rendezi, a zenekart Jürg Henneberger vezényli.

hirdetés

 

Christian Henking első operáját 2004-ben mutatták be Bernben, sokoldalú és termékeny zeneszerző, operái és néhány további színpadi műve mellett számos kompozíciót írt énekhangra, szólóhangszerekre, nagyzenekarra és kamarazenekarra. A Figaro¿ egy mai alkotás, innovatív zenei megoldásokkal. Érdekesség, hogy a német szerző egyébként fotóművészként is sikeres.

 

Október 16-án, csütörtökön 19 órakor Mozart Mitridate, Pontus királya című operáját játssza a Pannon Filharmonikusok a budapesti Erkel Színházban. Az operát a Tbiliszi Zakaria Paliashvili Állami Opera és Balett előadásában láthatja a közönség. Mozartot 1777-ben a salzburgi udvari zenekar koncertmesterévé nevezték ki, és ekkoriban írta első nagyobb operáját, a Mitridate, Pontus királyát. Ezt követte később a Szöktetés a szerájból, a Figaro házassága,  a Don Giovanni és A varázsfuvola.

Az idei a hetedik Armel Operafesztivál. A 2014-es előadásoknak három helyszín, a Zeneakadémia Solti György kamaraterme, az Erkel Színház és a Thália Színház ad otthont.

 

Forrás: Benkő Eszter / PFZ

Kapcsolódó cikkek

lovasi50-400-1481083156.jpg

Budapest, 2016. december 7. - Jövő júniusban tizedik születésnapját ünnepli a Fishing on Orfű fesztivál, amelynek egyik alapítója, Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) a rendezvényen lesz 50 éves és különleges koncertet ad.

Pécs, 2015. május 29. - A jelenlegi vezetőt, Rázga Miklóst választotta meg a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójának a város közgyűlése csütörtökön.

siklosi-var400-1462935217.jpg

Pécs-Siklós, 2016. május 11. - Szabadtéri musicalekkel, hagyományőrző programokkal, gasztronómiai fesztivállal és főként a fiataloknak szóló, látványos zenei eseménnekkel várja látogatóit a siklósi vár az idei nyár folyamán.