A legkisebbekre is gondol az Europa Cantat

2015. május 31., vasárnap 08:05

ecpecs2015-gyerekeknek400-1433015429.jpgPécs, 2015. május 31. - Az EUROPA CANTAT Pécs 2015 nemzetközi kórusfesztivál minden generációnak izgalmas programokat tartogat. A fesztivál ideje alatt délelőttönként a szülők mellett a gyermekeket is műhelymunkára csábítják a szervezők, majd a délutáni órákban életkortól függetlenül ingyenes koncertek várják a közönséget a belváros különböző helyszínein.

Játékos ZeneÓvodájuk a Dúdolda ZeneÓvoda és a Helen Doron Pécs szervezésében valósul meg a fesztiválon. A foglalkozásokon a hangsúly az élőzenén és a közös éneklésen lesz, ugyanakkor a mozgás, a zenehallgatás, az alkotó- és kreatív-tevékenység, valamint a kötetlen játék is teret kap. A játékos oktatás angol nyelven, multikulturális környezetben zajlik, ahol pécsi lakhellyel rendelkező gyerekek kedvezménnyel vehetnek részt.

hirdetés

 

A gyerekeknek szóló programok a július végi-augusztus eleji fesztiválig is várják az érdeklődőket. A Mosolymanó egyesület kezdeményezése nyomán az EUROPA CANTAT hangulatában folytatódik az Éneklő Falak Projekt. Ennek részeként Pécs legnagyobb lakótelepi városrészében ma még elhanyagolt tűzfalak kapnak CANTAT-ruhát. A festést önkéntesek és közösségi szolgálatos diákok végzik, akik a városrész lakói és fontos számukra a szép környezet, valamint az EUROPA CANTAT kiemelt üzenete, a közösségépítés fontossága.

 

A nyári fesztiválra készülés jegyében május 31-én, vasárnap együtt hősködhetnek a kicsik a szervezőkkel a Városi Gyereknapon az Expo Centerben, ahová nem csupán meglepetésekkel, hanem Játékos Zeneműhellyel is készülnek Bende Kornéliával és a Dúdoldával 13:30-tól.

 

A versenyszellemmel megáldott kreatív kis művészeknek érdemes megfontolnia az indulást a Cantat rajzpályázatán, amit a Te és az éneklés címmel jelentettek meg. További részletek a pályázatról: ecpecs2015.hu

 

Forrás és fotó: EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 14. - A Civil Közösségek Házának (Szent István tér 17.) nagy előadótermében a Pécsi Magyar-Finn Társaság november 16-án, szerdán 16.30-kor kezdődő klubdélutánján Finnország Budapesti Nagykövetsége - és személy szerint Petri Tuomi-Nikula nagykövet - támogatásával Outi Tuomi-Nikula néprajzprofesszor asszony - Finnország első kulturálisörökség-professzora - tart előadást.

Pécs, 2015. április 16., csütörtök - Beadta pályázatát a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatói posztjára Rázga Miklós, az intézmény jelenlegi vezetője.

Pécs, 2016. május 5. - Átadták a - főként művészfilmeket vetítő - pécsi Apolló mozi 16 millió forintos beruházással felújított, negyven néző befogadására alkalmas klubtermét szerdán.