8. Katlan: az Örkény Színház díszvendég lesz

2014. december 3., szerda 06:00

Pécs, 2014. december 3. - A négy kis baranyai faluban 2015-ben is lesz Ördögkatlan Fesztivál! Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend és a Vylyan Terasz 8. éve ad helyszínt a különleges hangulatú összművészeti fesztiválnak.

A katlanozók már tudják, mire számíthatnak: igényes színházi és táncelőadásokra, koncertekre minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programokra, filmvetítésekre, civil kezdeményezések, esélyegyenlőségi programok bemutatására, kiállításokra és kézműves vásárokra. Mindezt a csodaszép Villányi-hegység közepén, békében, nyugalomban öt napon át.

hirdetés

 

2015-ben augusztus 4-től 8-ig között is forr majd a katlan.

 

A szervezők büszkén jelentik be, hogy a jövő évi fesztivál egyik díszvendége az Örkény Színház lesz. A budapesti teátrum teljes társulatával vendégeskedik a Katlanban, ahová több előadást és remélhetőleg egy-két koncertet is hoznak. Az idei Hrabal Vurstlit pedig Örkény Vurstli követi majd. Évek óta jelen van a kaposvári Csiky Gergely Színház és a legjobb független társulatok - így lesz ez 2015-ben is. Díszvendégként találkozhatunk a Katlanban a nagyszerű zenésszel, Dresch Mihállyal is, aki több formációban is fellép.

 

Igazi zenei és színházi csemege lesz a beremendi Megbékélés Kápolna előtt a Dinyés Dániel zenei felügyelete alatt elhangzó Debussy-Bartók nagykoncert. Az elhangzó művekhez - Egy faun délutánja, Concerto - Horváth Csaba és a Forte Társulat mozgásszínházi előadása kapcsolódik, melyet a 8. Ördögkatlanra készít a társulat.

 

A fesztiválra az előbérletezés 2014. december 1-én elindult, a bérletek ára természetesen nem változott.

 

Forrás: Szemerédi Fanni / Ördögkatlan sajtószoba

 

katlan-2015-600-1417582837.jpg

Kapcsolódó cikkek

zrinyi1566-foto-olah-janos-1378028342.jpgSzeptember 6-án és 7-én már negyedik alkalommal kerül színpadra Szigetváron Moravetz Levente rendezésében a Zrínyi 1566 című darab. Három szigetvári és számos más hazai, valamint külföldi előadás után tér vissza a szigetvári várba az először 2009-ben ott bemutatott „Zrínyi 1566” rockmusical. A történelmi témát feldolgozó produkció egy trilógia középső része.

hosszuhetenyi-tajhaz-fb400-1411928880.jpgBudapest-Hosszúhetény, 2014. szeptember 30. - Az idei Az év tájháza-díjat a hosszúhetényi tájház nyerte. Az elismerést Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár adta át az Országos Tájháztalálkozón a tavalyi nyertes Cigándi Falumúzeumban.

Budapest, 2015. július 8. - A világ negyven országából több mint négyezer résztvevő regisztrált már a Pécsen július 24. és augusztus 2. között tartandó nagyszabású kórustalálkozóra, az Europa Cantatra - hangzott el a fesztivált ismertető keddi budapesti sajtótájékoztatón.