Zsolnay Fesztivál: három és hatvanhárom

2015. szeptember 3., csütörtök 06:00

Budapest, 2015. szeptember 3. - Péntektől vasárnapig, három nap alatt összesen hatvanhárom programmal várja a látogatókat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a 4. Zsolnay Fesztivál.

A Zsolnay Kulturális Negyed szellemiségéhez igazodó összművészeti fesztiválon a zene mellett jelen lesz a színház, az új cirkusz, a tánc, az irodalom és a képzőművészet - mondta el az M1 aktuális csatornán kedden a rendezvénysorozat kommunikációs munkatársa.

 

Halász Kinga kiemelte a fesztivál két új cirkuszi előadását: a magyar Offline:ontheatertől a Menni vagy maradni? című produkciót hívták meg - a darab a kivándorlás kérdését járja körül -, a belga Collectif Malunes pedig a Sens Dessus Dessous című látványos, könnyedebb produkcióval érkezik.

hirdetés

 

Nem hiányoznak a fesztiválról a neves zenekarok sem: Pécsre jön mások mellett a francia EZ3KIEL, a Dél-Afrikában született Alice Phoebe Lou, Péterfy Bori és a Love Band, valamint az ismert nevek mellett több feltörekvő együttes is.

 

Halász Kinga szót ejtett a Bla Bla Bál címen meghirdetett slam poetry estről és azokról az ingyenes családi és gyermekprogramokról is, melyekkel napközben várják a közönséget.

 

A fesztiválra Kerekes Gábor képzőművész kiállítással és workshoppal készül, de a Zsolnay Kulturális Negyed állandó tárlatai is látogathatók lesznek - adott ízelítőt a programokból Halász Kinga.

 

Forrás: MTI, bővebben: www.zsolnayfesztival.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. augusztus 5. - Ostromnapok elnevezésű fesztivált rendeznek Szigetváron a Zrínyi-emlékév keretében, a várostrom 450. évfordulójára emlékezve.

a-folyon-tul-italia-kultkikoto400-1439928623.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 19. - Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terápia egyik motorja, ott garancia van a minőségre, és arra, hogy nagyon jól fogunk szórakozni!

pezsgoborfeszt-1379692434.jpgPécs, 2013. szeptember 20. - A Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar fellépésével, valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertjével veszi kezdetét ma este a második Pécsi Pezsgő Borfesztivál a baranyai megyeszékhelyen. A rendezvényekre a tavalyihoz hasonlóan mintegy 100 ezer embert várnak.