Zrínyi emlékére énekel a Wing Singers

2015. augusztus 28., péntek 07:00

wingsingers-logo400-1440706350.jpgPécs-Szigetvár, 2015. augusztus 28. - A Wing Singers gospel kórus Szigetváron kezdi meg őszi koncertsorozatát.

A közismert, hagyományőrző Zrínyi napok programsorozat keretén belül szeptember 5-én, szombaton 16.30-kor hallhatja őket a nagyközönség a várban, ahol megjelenésükkel kívánnak hozzájárulni a kereszténységet is védő Zrínyi Miklós hősies helytállásának méltó megemlékezéséhez.

 

A Wing Singers Gospel Choir küldetésének tekinti, hogy, egy amúgy a fiataloktól idegenebb zenei formán, a karéneklésen keresztül szólítsa meg kortársait. Céljuk az általuk vallott és képviselt értékeket bemutatni a dalokon keresztül, segítséget és reményt nyújtva ezzel sok céltévesztett kortárs fiatalnak is.

hirdetés

 

A fiatal pécsi énekesekből álló, 35 fős zenekar repertoárjában közismert gospelek, spirituálék és népszerű filmbetétdalok találhatók.

 

Wing Singers - fiatalos lendület, extra zenei élmény

 

A Wing Singers Gospel Choir 2012-ben alakult meg a Hit Gyülekezete fiataljaiból, a kórus magját a Babits Gimnázium jelenlegi és egykori diákjai képezik. A kórus alapítója, mentora, vezetője és egyben népszerű szaxofonosa Pasitka Hermann.

 

A tehetséges és lelkes fiatalokat felkérésre Balásy Szabolcs vette szárnyai alá, akinek kiváló szakmai vezetésével a kórus rövid idő alatt sok fellépést tudhat maga mögött. Balásy történetesen a Zrínyi napokhoz több éve hozzátartozó Zrínyi 1566 című rockopera egyik zeneszerzője is.

 

A kórus nagy sikerrel lépett fel már Pécsett és más hazai városokban, ifjúsági és jótékonysági koncerteken, Holokauszt-megemlékezéseken. Az Europa Cantat kórusfesztiválon való színvonalas előadásaikat sokszor vastapssal zárták. Hallhattuk őket továbbá a Kodály Központban, a POTE aulájában többek között a Hospice Napon, de több szabadtéri koncerten is, például a Hild és a Nick udvarban.

 

Aki Szigetváron jár szeptember első hétvégéjén, ne hagyja ki ezt a lélekemelő zenei élményt!

 

Forrás: Wing Singers, a Zrínyi napok programja: zrinyinap.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. augusztus 31. - A holokauszt 70. évfordulójára - ennek keretében Radnóti Miklós halálára - és a Fischer Annie-centenáriumra is emlékeznek a ma kezdődő Zsidó Nyári Fesztiválon, amely gazdag zenei, irodalmi, színházi, filmes és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket szeptember 7-ig. A programsorozathoz idén Pécs is csatlakozott egy eseménnyel.

kiscsillag400-1423601916.jpgPécs, 2015. február 11. - A Pannon Filharmonikusok és a Kiscsillag első, február 14-i találkozását nem csak a két zenekar várja nagy izgalommal. A Kodály Központbeli kivételes crossover koncertre már januárban elfogytak a jegyek, ezért a zenekarok úgy döntöttek, hogy másnap, február 15-én megduplázzák a produkciót, így a magyar zenei élet két távoli pontja mindjárt kétszer is randevút ad egymásnak.

wellhello400-1435058686.jpgVillány, 2015. június 24. - A Wellhello teremt fergeteges hangulatot ingyenes koncertjén június 26-án, pénteken 20.30 órától a Villányi Rendezvénytéren a Ha Péntek, akkor Villány! rendezvénysorozat következő eseményén.