Zádor és Dohnányi dallamai a Város napján

2014. augusztus 24., vasárnap 08:00

Pécs, 2014. augusztus 24. - A Pannon Filharmonikusok szeptember 1-jén hagyományos ünnepi díszhangversenyével köszönti Pécset a Város napja alkalmából. A koncert ingyenes, de kizárólag tiszteletjeggyel látogatható.

Jegyek augusztus 26-tól igényelhetők a Kodály Központ jegypénztárában a rendelkezésre álló helyek erejéig.

 

Műsor:

  • Zádor Jenő: Változatok egy magyar népdalra
  • Dohnányi Ernő: Koncertdarab gordonkára és zenekarra
  • Dohnányi Ernő: Ruralia Hungarica op. 32/b

Dohnányi Ernő, valamint a nála csaknem két évtizeddel fiatalabb Zádor Jenő életútjában és munkásságában több rokon vonás is fellelhető. Mindkettejüket azok a megfontolva haladó komponisták között tartjuk számon, akik mellőzték a merész kísérletezgetést, helyette úgy keresték az újat, hogy közben sohasem tagadták meg a klasszikus-romantikus zenei tradíciót.

hirdetés

 

Vezényel: Erdélyi Dániel

 

2013-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester szakán, ahol korábban orgona előadóművészi diplomát is szerzett.

 

Gordonkán közreműködik: Janzsó Ildikó

 

1964-ben született, gordonkaművészi és -tanári tanulmányait a budapesti Zeneakadémián folytatta.

 

Bővebben: www.pfz.hu

 

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Kapcsolódó cikkek

jpm-mmk300-1391095980.jpgKülönleges, talán soha vissza nem térő sport- és művészeti élményben lehet része mindazoknak, akik február 7-én 17 órakor a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárába (Pécs, Papnövelde u. 5.) látogatnak. Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok birkózó, valamint Líbor Dezső világbajnok tart szumóbemutatót a Szamurájok és Gésák - hagyományos japán viselet és kortárs magyar ékszerek című kiállítás kísérőrendezvényeként.

63-1354439823.jpgNyelvi kavalkád, virtuóz zongora- és gitárjáték, a megszokott emberközeli hang és feledhetetlen hangulat vár mindenkit a ma esti koncerten. Gerendás Péter ezúttal MoranMagal izraeli énekesnővel bűvöli a pécsieket.

himnusz-kezirat400-1390317947.jpgSzínházi programra, magyar remekművek előadására és közös Himnusz-szavalásra várják az érdeklődőket Pécsen és Komlón a magyar kultúra napja alkalmából.