Virtuózok Öröm-ünnep koncert augusztus 20-án

2016. augusztus 14., vasárnap 07:00

Budapest, 2016. augusztus 14. - A Szabad Tér Színház meghívására augusztus 20-án este 8 órától újra különleges gálakoncerttel köszöntik a világ első televíziós komolyzenei tehetségkutatójában feltűnt ifjú tehetségek a nemzeti ünnepet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Az est sztárvendége Balázs János Liszt Ferenc- és Junior Prima-díjas zongoraművész, valamint a Virtuózok zsűritagjaként is nagy népszerűségnek örvendő operaénekes, Miklósa Erika lesz, aki ezúttal a műsorvezetői feladatokat is vállalta Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázóval együtt.  A koncert meglepetésvendége Molnár Levente, világhírű operaénekes.

 

Az Öröm-ünnep koncerten ezúttal a Virtuózok második szériájának legjobbjai mutatkoznak be a közönségnek, akik a műsor vége óta először zenélnek együtt. Fellépnek a döntősök és korcsoportgyőztesek - köztük Kökény Tamás, Váradi Gyula és Holozsai Eszter -, valamint az első évad mára országos és nemzetközi hírű ifjú művészei, Boros Misi, Demeniv Mihály és Szüts Apor.

hirdetés

 

Az est az olimpia jegyében is zajlik, ünnepelve a kultúrában és sportban feltűnő új tehetségeket és a fiatal nemzedéket. A virtuózok ezúttal a klasszikus repertoár mellett populárisabb műfajokban is bemutatják tudásukat. A közreműködő Hegyvidéki Solti György Zenekart Bolyky Zoltán vezényli.

 

A tűzijátékról sem maradnak le azok, akik a margitszigeti Virtuózok-koncerten ünnepelnek, az eseményeket a szünetben kivetítik. A MAHART színházi hajójárat ezen a napon módosított útvonalon közlekedik, és a Batthyány téren nem áll meg, a 26-os busz sűrített járatai az Árpád híd M és a Szabadtéri Színpad bejárata között járnak. A 6x6 taxi háztól házig szállítja az utasokat.

 

A Városmajori Szabadtéri Színpadon augusztus 21-én Kamarás Iván Idegen az éjszakában című koncertje zárja az ünnepi hétvégét, amelyen Sinatra és kortársai legnagyobb slágerei csendülnek fel.

 

További információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

 

Forrás és fotó: MTI OTS

 

virtuozok-orom-unnep600-1471117589.jpg

Kapcsolódó cikkek

vsz-koncert2-400-1381375701.jpgMár csak egy hét van hátra a Vidám Szimfonikus Zenekar sokat ígérő pécsi koncertjéig. Előadásukat harmadszor élvezheti a baranyai megyeszékhely közönsége. Elsőként 2010-ben, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa évében adtak koncertet a Pécsi Nemzeti Színházban.

laduver-mihaly400-1380130717.jpgHagyományos díszhangversenyével köszönti a Pannon Filharmonikusok a zene világnapját. 2013. október 1-jén, kedden 19 órai kezdettel a Kodály Központban Mozart és Schubert művei szólalnak meg. Az est szólistájaként színpadra lép az idei „Év zenekari művésze” címet viselő Laduver Mihály.

Pécs, 2016. december 13. - Bogányi Gergely a Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, valamint Gérard Korsten, a világhírű dirigens várja a Kodály Központ széksoraiba a zenebarátokat december 15-én. Majd karácsony hetében, december 20-án tartja a zenekar Magnificat című ünnepi hangversenyét, melynek helyszíne hagyományosan a Pécsi Bazilika. A koncerteken közreműködő szólisták mellett a decemberi hangversenyek műsorai ugyancsak kihagyhatatlan esteket ígérnek.