Vasárnap kezdődik a pécsi Sétatér Fesztivál

2016. június 17., péntek 06:00

Pécs, 2016. június 17. - Naponta két könnyűzenei fellépővel, széles bor- és gasztronómiai kínálattal várja a közönséget a Sétatér Fesztivál, amelyet június 19. és 26. között rendeznek meg.

A Sétatér Fesztivál baranyai megyeszékhely legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borkultúrájának, gasztronómiájának és kultúrájának "közönségtalálkozója" - idézte fel tájékoztatójában a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK).

 

hirdetés

A fesztiválnak a pécsi székesegyház előtti. árnyas gesztenyefáiról ismert - úgynevezett - felső Sétatér ad otthont. Mint hozzátették, a fesztivál programkínálatával kiemelt figyelmet szentel a harminc éven felüli korosztálynak és a családosoknak.

 

Június 19-én, a kezdőnap estéjén a Pixelplants nevű formáció és Kállay Saunders Band ad koncertet. Másnap a dzsessz, dub, reggae, triphop, hiphop és pszichedelikus rock stílusok jegyeit magán viselő Drope, valamint Horányi Juli és zenésztársai lépnek fel. Az gyüttes műsorában az énekesnő saját dalai mellett néhány ismert magyar és külföldi dal feldolgozása is hallható lesz.

 

Június 21-én a tíz éve alakult pécsi Psycho Mutants, majd Odett lép színpadra. A közönség szórakoztatásáról még a Funktomas, a Band of Streets, a Stereo Kollektiv, Honeybeast, a magyarul és angolul is éneklő Gézakékazég nevű zenekar, a Voodoo Papa Duo, a Jazzimpair, a 2013-ban alakult Budapest Voices a cappella együttes, a pécsi Boja zenekar, illetve Rúzsa Magdolna gondoskodik.

 

A fesztivál koncertprogramjai ingyenesek, a látogatókat tizenöt - pécsi, tolnai, villányi és szekszárdi - borászat kitelepülése és tizenhárom ételstand várja.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs-Abaliget, 2015. augusztus 7. - Több mint húsz koncertet kínál az érdeklődőknek a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál és Workshop, amelynek mától már tizenharmadik alkalommal ad otthont Abaliget.

Pécs, 2016. március 13. - Mintegy száz, elsősorban zenei produkciót kínál az idei Pécsi Egyetemi Napok (PEN) programja. A PEN-t április 28. és 30. között rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben.

budapest-jazz-orchestra-kultkikoto-2-400-1440527899.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 26. - Végéhez ér a KULTKIKÖTŐ tizedik, ünnepi évada Földváron. Az utolsó hétvége programja megkoronázása az idei nyárnak.