Újra török séta a belvárosban

2016. március 11., péntek 06:00

Pécs, 2016. március 11. - A két héttel ezelőtti nagy érdeklődésre való tekintettel újra megrendezik az Irány Pécs Nonprofit Kft. ingyenes Török tükör című tematikus sétáját.

Ismételten időutazásra hívják az érdeklődőket a félelmetes Szulejmán szultán frissen meghódított tartományába, melynek Pécs is egyik stratégiai pontja volt. E téma különleges aktualitása Szulejmán halálának 450. évfordulója és az újabb turisztikai attrakciót ígérő, Szigetvár közelében a múlt évben feltárt türbéje.

hirdetés

 

A túra vezetője Horváth Viktor a Török tükör című regény szerzője, akinek felolvasott regényrészletei elvezetnek minket a török kori Pécs mindennapjaiba. Igazi hétvégi családi program!

 

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni, a részletekről érdeklődni március 12-én 11 óráig lehet a [email protected] email címen, a 06/ 72 213-315, vagy a 06/ 72 511-232-es telefonszámon, illetve személyesen a Tourinform Széchenyi téri irodájában.

 

Indulás 2016. március 12-én, szombaton 14 órakor a Tourinform Széchenyi téri irodája elől. Visszaérkezés 17 órakor.

 

A túrára kényelmes túracipő, esőkabát vagy esernyő is ajánlott.

 

A túra útvonala:

• A Tourinform Széchenyi téri irodája
• Gázi Kászim pasa dzsámija
• Király utca - rejtőzködő török emlékek: medreszék, dzsámik, mecsetek
• Ágoston téri templom
• Kálvária u. 23 - török csorgókút
• Jakováli Hasszán pasa dzsámija
• Memi pasa fürdője
• Székesegyház
• A Tourinform Széchenyi téri irodája

 

Forrás: Irány Pécs Nonprofit Kft 

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 29. - Horvátország legjavával nyitja decemberi koncertjeinek sorát a Pannon Filharmonikusok (PFZ). Az esten a Zágrábi Filharmonikus Zenekar előadásában a legtermékenyebb 20. századi horvát zeneszerző, Boris Papandopulo Amfitrion című zenés színművének nyitányát követően Beethoven Hármasversenye és Robert Schumann negyedik szimfóniája csendül fel. A hegedű, cselló és zongora játéka Beethoven művében a legkiválóbb horvát művészek előadásában hallható. Az est dirigense Jesko Sirvend. A Pannon Filharmonikusok előkarácsonyi ajándékként a koncert közönsége között adventi nyereményutat sorsol ki Zágrábba.

Pécs, 2015. december 30. - Az „Alakítsd a városod!” projekt során pécsi diákok gondolkodtak azon, hogy miként tehetnék szebbé és a fiatalok számára is élhetőbbé a város köztereit.

Pécs, 2014. április 24. - A roma kultúra népszerűsítése, sokszínűségének bemutatása a célja a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiváljának, amelyet április 25-én és 26-án, pénteken és szombaton tartanak Pécsett.