Újra Rozé Fesztivál és jelmezes futás Villányban

2016. július 14., csütörtök 07:00

Villány, 2016. július 14. - Hatodik alkalommal rendeznek Rozé Fesztivált a hétvégén Villányban, amelyre 26 neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a résztvevőket.

A szervezők MTI-nek eljuttatott közleménye szerint latin fiestával és brazil utcabállal tarkított karneváli hangulat fogadja majd a borvidék központjába látogatókat.

 

Szombat délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók - zenés felvonulás kíséretében - három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

hirdetés

 

Mint írták, a leggyorsabb és a legkreatívabb indulók értékes díjakat és villányi rozéborokat nyerhetnek. A női és férfi kategóriában induló futóknak továbbá három kijelölt ponton rozéfröccsöt, a gyermekeknek málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk a versenyben maradáshoz.

 

A szervezők az MTI érdeklődésére elmondták, hogy a tavalyi Rozémaratonon mintegy 2000 versenyző állt rajthoz. A közönség szórakoztatásáról pénteken a pécsi Pixelplants, a Honeybeast és a Intermezzo Latin Club nevű formáció, szombaton pedig a ByeAlex és a Slepp, valamint az Intim Torna Illegál gondoskodik.

 

A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy Pécs és Villány között fesztiválbuszt is indítanak.

 

Forrás: MTI, további részletek: www.villanyiborfesztival.hu/roze

Kapcsolódó cikkek

Balatonföldvár, 2015. július 27. - Csütörtöktől vasárnapig tart az ünnepi hétvége, rengeteg programot és meglepetést tartogatva e különleges alkalomból. Független színházi előadás, határon túli társulat fellépése és gyerekeknek szóló táncelőadás vezeti fel a szombat esti csúcspontot: a KULTKIKÖTŐ történetét is feldolgozó színházi fotókiállítás megnyitóját és a hatalmas ünnepi partit a BUDAPEST BÁR zenekarral. Koccintson a 10. évre, ünnepeljen a KULTKIKÖTŐvel és a legenergikusabb zenekarral!

Pécs, 2015. június 9. - A POSzT OFF rendezvényeként immár hetedik éve megszervezett tematikus roma fesztivál 2015-ben azzal a céllal vonultat fel roma és nem roma, híres és pályájuk elején járó művészeket, hogy bepillantást engedve e színes kultúrába, a roma hagyományokba, a hétköznapi szokásokba, közösségi normákba, elősegítse az integrációt, a nemzeti együttműködést.

zomanc400-1457584416.jpg

Pécs, 2016. március 10. - A Pécsi Zománcműhely Egyesület alkotásai március 16-tól április 12-ig láthatók a Szent István tér 17. szám alatti Civil Közösségek Házának Gebauer Galériájában.