Újít a PEN: külföldi produkciók, egyetemi bandák

2016. március 13., vasárnap 08:00

Pécs, 2016. március 13. - Mintegy száz, elsősorban zenei produkciót kínál az idei Pécsi Egyetemi Napok (PEN) programja. A PEN-t április 28. és 30. között rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az idei PEN újdonsága, hogy négy külföldi produkció is helyet kapott a programban, köztük a többszörös Grammy-díjas DJ Jazzy Jeff is, aki az Egyesült Államokból érkezik a fesztiválra. Rajta kívül fellép Pécsett a holland Bassjackers és a Dope D.O.D. nevű formáció, továbbá a Halott Pénz, a 30Y, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia is.

hirdetés

 

Ugyancsak a PEN közönségét szórakoztatja majd az Anna & the Barbies, a holland The Voyagers nevű zenekar, a StadiumX, a P.A.S.O., Szabó Balázs Bandája, Péterfy Bori & Love Band, a Magashegyi Underground és mások mellett a Ska-Pécs.

 

Újdonság, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed négy színpada mellett egy belvárosi utcaszínpadot is felállítanak, ahol a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Zenélő Egyetem programjával közös szervezésben egyetemi és pécsi zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

 

Az idei eseménynek különös apropót ad, hogy a PTE 2017-ben esedékes, alapításának 650. évét ünneplő jubileumi évének egyik felvezető-rendezvénye lesz a PEN.

 

A szervezők a hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál három napja alatt hozzávetőlegesen húszezer ember részvételére számítanak. A résztvevők szórakoztatásáról a kéthektáros fesztiválterületen 140 ezer wattos hangteljesítmény, mintegy 200 hangfal, ezer lámpa segítségével gondoskodnak majd.

 

Forrás: MTI, további részletek a facebookon: PEN és PEN2016

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 9. - A Nevelők Háza Egyesület és a Versmondó Pedagógusok Műhelye november 16-án, szerdán 17 órakor Csorba Győző Emlékestet rendez a Civil Közösségek Háza Méhes Károly-termében, mellyel a rendezők az idén száz éve született Csorba Győző emléke előtt tisztelegnek.

amadinda400-1384081292.jpgÚjabb kortárs ősbemutatót visz színpadra november 14-én, csütörtökön 19 órakor a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központ hangversenytermében. Sinfonica concertante című művét a Filharmonikusok és az Amadinda Ütőegyüttes közös felkérésére, kifejezetten a két együttes közös játékára komponálta Gyöngyösi Levente.

kistehen2-facebook400-1408055012.jpgBudapest, 2014. augusztus 15. - Vajon a Sziget Fesztiválköztársaság mai polgárai közül hányan emlékeznek Kistehénre? Ő egy rajzfilmfigura, aki 2002-ben született. Világrajöttét egy dal és egy rajzfilm jelezte.