Új világok szólítása: Lámpagyújtogatók

2014. december 5., péntek 06:05

lampagyujtogatok-film-42-400-1417693151.jpgBudapest, 2014. december 5. - Meghatározó jelentőségű felfedezés történt: nem vagyunk egyedül a világűrben. Cáfolhatatlan bizonyítékok érkeztek. Magyar rádióamatőrök nemrégiben nagy erősségű rádiójeleket észleltek az Androméda-köd irányából. Bár az adatok feldolgozása folyamatban van, az máris kijelenthető, hogy a jelek forrása egy földönkívüli civilizáció.

Százados Miklós maroknyi filmes csapata titkos megbízást kapott, hogy készítsék el az emberiség első filmes csillagközi üzenetét, melyet az anyagi források szűkössége miatt a nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy, a kilétét felfedni nem kívánó gyártó hordozórakétájával felbocsátott űrszondával juttatnak célba. Ez az emberiségről mindent összegző film a Lámpagyújtogatók.

 

A közel két órás képes üzenetben a filmtörténelem talán legszínesebb főszereplőgárdája - 42 ismert és elismert kutató, művész, sportoló, tudós szakember, üzletember és zenész honfitársunk - fogalmazza meg az emberiség magyarországi optikán átszűrt válaszát a földi lét mindenkit foglalkoztató kérdéseire. A projekt keretein belül egy online kutatás is készült 550 válaszadó bevonásával rólunk, emberekről, a minket mozgató belső tényezőkről. A kutatás eredményei is helyet kapnak a szondán, illetve természetesen itthon is publikálásra kerülnek a későbbiekben.

hirdetés

 

A Lámpagyújtogatók kategóriát teremt: a kultúr sci-fi 2015 elejére készülhet el. A film a tervek szerint a rakéta kilövésekor egyszerre, egy időben minden magyarországi nagyvárosban, exkluzív és rendhagyó helyszíneken a földi nagyközönség számára is bemutatásra kerül. A további részletekről az alkotók későbbre ígérnek részletes tájékoztatást. Várják egyúttal azokat a partnereket, akiknek tértől és időtől függetlenül fontos, hogy az emberiség alapvető és értékes gondolatainak sűrű párlata eljusson az Androméda-ködbe és földi embertársainkhoz egyaránt.

 

A Lámpagyújtogatók főszereplői és egyben a projekt szakmai támogatói korra, nemre, hivatásukat és világnézetüket, politikai beállítottságukat tekintve heterogén csoportot alkotnak. Egy szempontból azonban mindannyian azonosak; teljesítményük közismert és elismert: Almár Iván, Argyelán Krisztina, Ábrahám Péter, Berg Judit, Besenyei Péter, Boldogkői Zsolt, Dombóvári István, Erdei Zsolt, Fehér Gyula, Fejes Tamás, Fluor Tomi, Harcsa Veronika, Illényi Katica, Jordán Adél, Kamarás Iván, Kammerer Zoltán, Karafiáth Orsolya, Katus Attila, Kiss Tibor, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi, Kulifai Tamás, Laár András, Lackfi János, Leskovics Gábor, Lovasi András, Lubics Szilvi, Lukács László, Növényi Norbert, Pacher Tibor, Péterfy Bori, QKA MC, Rakonczay Gábor, Rátgéber László, Ricsi Pi, Sidlovics Gábor, Szakos Krisztián, Szentpéteri József, Takáts Eszter, Tari Annamária, Török Gábor, Vida Ágnes, illetve a projektet asztrofotókkal támogatja Francsics László és Fényes Lóránd is.

 

Nézze meg a hivatalos filmelőzetest a youtube-on!

 

lampagyujtogatok-plakat-1417693116.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs-Abaliget, 2015. augusztus 7. - Több mint húsz koncertet kínál az érdeklődőknek a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál és Workshop, amelynek mától már tizenharmadik alkalommal ad otthont Abaliget.

szendrey-petofi1-1360849384.jpg

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert...

jonathancohen400-1475783152.jpg

Pécs, 2016. október 7. - A barokk zene valódi esszenciáját ismerheti meg a közönség október 13-án. A régizene specialistájaként számon tartott világhírű karmester, Jonathan Cohen vezénylésével a korszak legjelentősebb képviselőinek műveit adja elő a Pannon Filharmonikusok.