Piknikre és gyereknapra készül a Zsolnay

2015. május 24., vasárnap 08:00

Pécs, 2015. május 24. - Csemer Boglárka, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőse, a Csík Zenekar és a Takáts Eszter Beat Band is fellép mások mellett a hónap utolsó hétvégéjén zajló Zsolnay Pikniken és a Pécsi Gyereknapon.

Mint azt a rendezvények otthonául szolgáló Zsolnay Kulturális Negyed üzemeltetői az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték, már péntek délutántól koncertekkel, családi programokkal várják a látogatókat a május 29. és 31. között zajló pikniken és gyereknapon, amelyre érdemes pokróccal, elemózsiával érkezni.

 

hirdetés

A három nap során fellép a Dal idei győztese, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőse, Csemer Boglárka (Boggie), és színvonalas zenei programot ígér a Csík Zenekar, a Takáts Eszter Beat Band vagy a Septeto Internacional fellépése is.

 

A pikniken a koncertek mellett többek között bábkiállításon, szabadtéri bábszínházi előadáson is részt vehetnek a látogatók, akik közösen táncolhatnak profikkal hazai és balkáni táncokat, a gyerekeket pedig több alkalommal is közös rajzolásra, kézműves foglalkozásokra hívják.

 

A negyedben működő egyetemi művészeti kar a hétvégére megnyitja műtermeit és próbatermeit, hogy az érdeklődők megismerhessék az ott zajló képzőművészeti, zenei munkát.

 

A május 31-i Pécsi Gyereknap keretében különböző foglalkozásokon vehetnek részt a kicsik, ingyenes koncertek csendülnek fel a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán, de az elektronikus modelljárművek parkja is várja az érdeklődőket.

 

Forrás: MTI, további részletek: www.zsolnaynegyed.hu és gyereknap.pecs.hu

Kapcsolódó cikkek

karacsony400-1448304980.jpgPécs, 2015. november 24. - Kézművesek portékái, koncertek, élőállatos betlehem, számos ínyencség és nívós program várja az érdeklődőket a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron, amelyet november 27. és december 23. között tartanak a baranyai megyeszékhelyen.

Pécs, 2014. augusztus 24. - A Pannon Filharmonikusok szeptember 1-jén hagyományos ünnepi díszhangversenyével köszönti Pécset a Város napja alkalmából. A koncert ingyenes, de kizárólag tiszteletjeggyel látogatható.

Villány, 2016. július 14. - Hatodik alkalommal rendeznek Rozé Fesztivált a hétvégén Villányban, amelyre 26 neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a résztvevőket.