Óévbúcsúztató fesztivál a Vajdahunyadvárban

2015. december 27., vasárnap 08:05

Budapest, 2015. december 27. - Év végi gasztronómiai különlegességekkel, malacsütéssel, forraltbor-sétánnyal, vodka-különlegességekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a látogatókat a Városligetbe az év utolsó napjaiban az ingyenes Óévbúcsúztató Fesztiválra. A rendezvény első napján Torkos Előszilveszter lesz 50%-os kedvezményekkel.

Rendhagyó ingyenes Óévbúcsúztató Fesztivált szerveznek december 29-30-31-én a Vajdahunyadvárba. A rendezők célkitűzése bemutatni a szilveszteri hagyományokat, és felsorakoztatni az év végi gasztronómiai különlegességeket. A rendezvény vendégországa Oroszország, vendég eseménye pedig a Vodka Show Budapest.

hirdetés

 

- Több, mint 30 fajta vodkát kóstolhatnak a résztvevők mindezt kiegészítve az orosz konyha különlegességeivel. Természetesen a magyar ételek is előtérbe kerülnek az eseményen. Lesz malacsütés, újévi káposztaleves, streetfood udvar, pálinkaterasz, forraltbor-sétány, neves hazai pezsgők és még megannyi finom különlegesség - mondta Necz István főszervező.

 

Az Óévbúcsúztató Fesztivál első napján a szervezők Torkos Előszilveszterrel készülnek, ahol 50%-os áron lesznek megkóstolhatóak a legfinomabb fogások.

 

December 30-án megrendezik Budapest legnagyobb ingyenes előszilveszteri partyját, ahol Dj Dominique és az első emelet frontembere, Kiki idézi fel a régmúlt nagy slágereit.

 

Szilveszter napján, azaz december 31-én az egész családnak szóló álarcosbál lesz. A gyermekek elkészíthetik ingyenesen saját maszkjaikat, a szervezők továbbá malacsimogatóval és megannyi kézműves foglalkozással is készülnek.

 

A rendezvény látogatása ingyenes - különleges évzáró fesztivál a család minden tagjának, a legkisebbektől, a legnagyobbakig.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

bp-klezmer-band-1369296048.jpg

Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élményé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

Pécs, 2016. október 25. - A Mindenszentek ünnepére világszerte tematikus koncerteket adnak a szimfonikus zenekarok.

Pécs, 2016. július 13. - Három formabontó koncerttel és a pécsi püspökség miseboraival várja a közönséget júliusban és augusztusban a Püspökvári Zenés Esték elnevezésű sorozat a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.