Nyitás előtt a tízéves KULTKIKÖTŐ

2015. június 21., vasárnap 08:05

a-lemez-ket-oldala-arcok400-1434799084.jpgBalatonföldvár, 2015. június 20. - A nyitó hétvégén máris ízelítőt kaphatunk a KULTKIKÖTŐ repertoárjából. Június 26. és 28. között a KULTKIKÖTŐ - Balatonföldvár kiállítás-megnyitóval, egy saját színházi előadás bemutatójával, gyerekelőadásokkal, tűzzsonglőrökkel és KFT-koncerttel várja nézőit.

Idén 10 éves a Balaton legsokoldalúbb kulturális rendezvénysorozata. Az egész nyáron át tartó ünneplést többek között három új helyszín megnyitása és a Budapest Bár meglepetésekkel teli koncertjével egybekötött születésnapi mulatság színesíti. Balatonföldvár mellett idén Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is megnyitja kapuit a KULTKIKÖTŐ, s két hónapon át összesen 180 kulturális programmal várja az érdeklődőket.

 

Heti programajánló június 26-28.

 

Balatonföldváron június 26-án, pénteken Litkey Zsolt festőművész vitorlázó Kaleidoszkóp című kiállításának megnyitójával indul a nyári évad Földváron.

 

Igazi születésnapi ajándék a saját színházi bemutató kiállítása. Képzeletszínházi előadás készül Janikovszky Éva felnőtteknek szóló írásából A lemez két újabb oldala címmel. A premier napja június 26.

hirdetés

 

Janikovszky Éva: A lemez két újabb oldala
képzeletszínházi előadás férfihangokra, abszolút szórakoztató színház - másfél óra nevetőizom tréning

 

„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját - adott esetben fél órával ezelőtti - véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról… a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.” (VP)

 

A színházi ősbemutató kiemelkedő sikerén felbuzdulva az alkotók Balatonföldváron az előadás férfi-változatával lepik meg a közönséget: Nagy Sándor és Nagy Viktor magával ragadó stílusban szólítja majd meg a fanyar humor szerelmeseit.

 

„Gyűjteményünk zene nélküli, pusztán szövegekből álló lemezeket tartalmaz, melyeknek emelkedő vagy lejtő dallamát egyedül az élőbeszéd sodra szabja meg… Gyakran játszott, örökzöldeknek is beillő lemezek ezek, amelyek mindenkor a szerző véleményét, határozott állásfoglalását, helyeslését vagy helytelenítését, egyetértését vagy tiltakozását, elragadtatását vagy felháborodását hivatottak tolmácsolni az élet egy-egy mindennapi kérdésében.”

 

A lemez A oldalán hallható: Nagy Viktor
A lemez B oldalán hallható: Nagy Sándor
A lemezt elővette és feltette: Tollár Mónika

 

kft2-500-1434799371.jpg

 

A nyitó hétvége szombati napjára a KFT Balatoni nyár koncertje teszi fel a koronát. A KFT zenekar tagjai a KULTKIKÖTŐ visszatérő vendégei, számos izgalmas kalandjuk fűződik Földvárhoz. Június 27-i koncertjük „előzenekaraként” a Tűzmadarak zsonglőrcsoport tagjai lépnek fel. A Tűzmadarak 2000-ben alakult. Fennállásuk óta több mint 2000 előadásuk volt világszerte, melyekben mindig a technika, a látvány és a művészi önkifejezés harmonikus egyensúlyára törekedtek. Legnézettebb előadásuk a Dél-afrikai Köztársaságban, a krikett világbajnokság gáláján volt: 40 millió ember csodálta meg őket élő adásban. Tűztánc show-ikban egyedülállóan ötvözik az akrobatikát és a tűztáncot; innovatív eszközökkel, látványos effektusokkal kápráztatják el a közönséget.

 

Szombaton és vasárnap - ahogyan két hónapon keresztül minden hétvégén - gyerekeknek szóló kézműves-foglalkozás és színházi előadás szerepel a KULTKIKÖTŐ műsorán - a nyitó hétvégén a Ziránó Színház vásári kesztyűs bábjátékai várják a piciket.

 

Forrás: Szemerédi Fanni / KULTKIKÖTŐ

Kapcsolódó cikkek

Villány, 2014. június 4. - A Ganxsta Zolee és a Kartel fellépésével indítja a nyarat a Ha Péntek, akkor Villány! rendezvénysorozat június 6-án, pénteken. Az ingyenes koncertre 20 órától várják a látogatókat a Villányi Rendezvénytérre.

tojasfestes400-1396698672.jpgPécs, 2014. április 5. - A hagyományos virágvasárnapi Ifjúsági Tojásfestő Versennyel április 13-án veszi kezdetét a Míves Tojás Múzeum húsvéti programsorozata a Pécsváraddal szomszédos Zengővárkonyban.

Pécs-Budapest, 2015. december 17. - Magyarországon koncertezik 2016-ban a világhírű Londoni Filharmonikus Zenekar. Szeptember 29-én a pécsi Kodály Központban, szeptember 30-án pedig a budapesti Erkel Színházban lépnek fel.