„Nem ismersz engem” - Bek Balla Mónika kiállítása

2016. október 18., kedd 07:05

Pécs, 2016. október 18. - A  fotóművészetben a fényre, tükrőződésekre, az ismétlődésekre, a struktúrák, faktúrák játékára figyeltem, amióta az eszemet tudom. Rengeteg képet készítettem, sokféle területen kipróbáltam magam, ám mindig a fényre koncentráltam és igyekeztem a képeimen keresztül, a képeimmel visszasugározni azt, amit én akkor kaptam amikor befogadtam a jeleket, a számomra érdekes látványt - írja Bek Balla Mónika fotóművész.

Szeretek a ragyogás által életre kelteni tárgyakat, részleteket. Régebben  nagyon vonzott az absztrakt képek készítése, amelyek a határtalanság érzetével ajándékoztak meg, s ezáltal a szabadság illúziójának mámorító üzenetét hordozták. Mostanság inkább  történeteket elmesélő fotográfiákkal érzéseket, érzeteket szeretnék közvetíteni.

 

Megismételhetetlen hangulatú és varázslatos, mindig egyedi világokba juthatunk el így utazva egy történet fonalán. A részletek megragadása, a jelentéktelen felnagyítása vonz most leginkább. A valóság határainak kitágítása, útjai kifürkészésének lehetősége számomra úgy érzem rengeteg lehetőséget tartogat még. Képeimen jelentős szerepet tölt be természeti környezetünk ábrázolása is - ember nélkül vagy magányos alakokkal, magányos élettel - amely így is lenyűgöző és fenséges egyszerű tökéletességében, monokromitásában, amellyel lehetőséget ad arra, hogy a lényegi dolgokra koncentrálódjon a figyelmünk, és konceptuálisan közelítsünk jelenünkhöz. Szándékom szerint kiragadnak minket vizuális ingeráradatból, hogy friss energiákkal töltsék fel társadalmi kapcsolatainkat vagy pótolják azok hiányosságait.

hirdetés

 

Fel szeretném hívni a figyelmet annak a jelentőségére, hogy milyen erősen befolyásoljuk és deformáljuk a környezetünket a puszta létünkkel és mennyire fennköltté válik az, a hiányunktól. Ám mindezek ellenére munkáim ígéretekről szeretnének mesélni, amelyek beváltásra várnak, amelyek által új csatornák, új közegek, új terek nyílnak meg előttünk, melyeknek segítségével alkalmasabbá válunk a koherens együttélésre, a tudatos jelenlétre, a léttudatos jelenre. A társas ösztön fontosságának szerepéről vallanak, az önmagunkba vetett hit erejének nélkülözhetetlenségét sem feledve.

 

A Nem ismersz engem cimű kiállításom anyaga álmaim megjelenítése sajátos derengésben a fény és a sötétség birodalma között. Ismerj meg!

 

A kállítást címe: Bek Balla Mónika "Nem ismersz engem"

  • Megnyitó: 2016 október 21 19 h
  • Megnyitja: Jósvai Péter
  • Közreműködik: T. Bali, Rosinflux installácós koncert 
  • Nyitva: 2016 október 21. - november 18., 10-19h
  • Hely: Nádor art and flowers, Széchenyi tér

Forrás és fotó: Bek Balla Mónika

 

gyonyoruseg-foto-bek-balla-monika600-1476767491.jpg

Kapcsolódó cikkek

allatkertek-ejszakaja-mti-foto400-1471672529.jpg

Budapest, 2016. augusztus 20. - Az ország 11 településén összesen 12 állatkert várja az érdeklődőket szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal az V. Állatkertek éjszakáján augusztus 26-án.

logo2a-1379650077.jpgVárosnéző túrákra, „időutazásra” és ritkán látogatható épületekbe is várják a látogatókat a hétvégén Baranyában, a 2013. évi kulturális örökség napjai programsorozat keretében.

ketten-egyedul400-1432669077.jpgBudapest, 2015. május 27. - Egy nap híján egy hónap múlva nyit az idén tízéves KULTKIKÖTŐ. Június 26-ától két hónapon keresztül négy helyszínen működik a Balaton legsokoldalúbb rendezvénysorozata.