My Budapest Photo Project kiállítás: egy nap Pécs

2016. október 21., péntek 07:05

Pécs, 2016. október 21. - A My Budapest Photo Project kiállítás különlegessége abban rejlik, hogy a fényképek készítői hajléktalan emberek, akik a kezdeményezés keretén belül lehetőséget kaptak arra, hogy eldobható fényképezőgéppel készített képeken keresztül saját szemszögükből mutassák be a várost. Egy szakmai zsűri által leválogatott, ötven fényképből álló kiállítás Budapest után Pécsett lesz megtekinthető október 22-én a Csinos Presszóban. Az eseményre a Pécs Bike Maffia a helyi rászorulók javára szervezett adománygyűjtéssel és közösségi főzéssel készül.

Magyarországon ötvenezer hajléktalan ember éli életét fedél nélkül, utcákon, autóban, hajléktalanszállón, parkokban, erdőben vagy aluljárókban. A legtöbb hajléktalan embernek megvan a maga története, hogy hogyan jutott erre a sorsa. Baleset, szerettük elvesztése, munkahelyük megszűnése… gyakran önhibájukon kívül kerülnek ebbe a helyzetbe.

 

A fedél nélküli élet nem jelenti azt, hogy ezeknek az embereknek nincsenek terveik, vágyaik - a legtöbben közülük nem törődtek bele a sorsukba és változtatni szeretnének, csak kevés lehetőségük van erre.

hirdetés

 

A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Café Art kezdeményezése, amely azon kívül, hogy felhívja erre a súlyos társadalmi problémára a figyelmet, egy eldobható fényképezőgéppel esélyt adott a kampányban résztvevőknek, hogy megmutassák Budapestet a saját szemszögükből és azon keresztül saját magukat.

 

mybppp600-1477025994.jpg

 

A kampányban résztvevő hajléktalan emberek által készített közel kétezer fényképből egy szakmai zsűri állította össze a My Budapest Photo Project kiállításának az anyagát, amely október 22-én lesz megtekinthető a Csinos Presszóban (7621 Pécs, Várady Antal utca 8.). Az eseményre a Pécsi Bike Maffia adománysüti akcióval és közösségi főzéssel készül, amelyekhez várják még az alapanyag és sütemény felajánlásokat. A kiállításról és a jótékonysági akcióról bővebb információ az esemény Facebook-oldalán olvasható.

 

A kiállított képekből összeállított My Budapest Photo Project 2017-es naptára is megvásárolható lesz az egy napos eseményen, amin a kezdeményezés projektfelelősével Fekete Bernadettel is lehet majd beszélgetni. A naptárakból befolyt összeggel a projektben résztevő otthontalan embereket támogatják.

 

Forrás: My Budapest Photo Project, bővebben: facebook.com

 

mybudapestphotoproject-nyesterobert600-1477026020.jpg

Kapcsolódó cikkek

tojasfestes400-1396698672.jpgPécs, 2014. április 5. - A hagyományos virágvasárnapi Ifjúsági Tojásfestő Versennyel április 13-án veszi kezdetét a Míves Tojás Múzeum húsvéti programsorozata a Pécsváraddal szomszédos Zengővárkonyban.

Budapest, 2015. december 27. - Év végi gasztronómiai különlegességekkel, malacsütéssel, forraltbor-sétánnyal, vodka-különlegességekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a látogatókat a Városligetbe az év utolsó napjaiban az ingyenes Óévbúcsúztató Fesztiválra. A rendezvény első napján Torkos Előszilveszter lesz 50%-os kedvezményekkel.

lampagyujtogatok-plakat42-400-1429587615.jpgBudapest, 2015. április 21. - A világ első kultúr sci-fije kerül április 22-én a magyar mozik vásznára. Szerdán este egy hatalmas, egyszeri és megismételhetetlen, különleges közösségi élményben lesz része azoknak, akik ellátogatnak a programhoz csatlakozó mozikba.