Múzeumok Éjszakája: Pécs a kiemelt helyszínek között

2014. június 8., vasárnap 19:00

Szent Iván-éjhez igazodva 2014. június 21-én több százezer ember egyetlen éjszakára - este 6 és hajnali 2 óra között - birtokba veheti Magyarország közel 500 múzeumát és kiállítóhelyét. Az intézmények több mint 4000 sokszínű programmal - többek között koncertekkel, divatbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel - várják az érdeklődőket.

Tavaly háromszázötvenhatezer-ötszázhuszonkilencen tették le voksukat a kultúra és a múzeumok mellett a legrövidebb nyári éjszakán - derül ki a rendezvény honlapján közzétett ajánlóból.

 

A Múzeumok Éjszakáját 2014-ben Budapesten tizenkettedik, vidéken pedig tizedik alkalommal szervezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. Idén - az eddigi aktív részvételre és a regionális szinten megvalósuló turisztikai fejlesztésekre való tekintettel - Pécs, Debrecen, Kecskemét, Szolnok, Kaposvár-Szenna, Hatvan-Gyöngyös, Sopron, valamint Sárospatak-Sátoraljaújhely úgynevezett kiemelt helyszínként kapcsolódik be a programsorozatba.

hirdetés

 

A szervezők ebben az évben más szempontból is kiemelt figyelmet fordítanak a vidéki helyszínekre. A régióban megrendezendő programok népszerűsítésében szakmai partnerként a Magyar Turizmus Zrt. is együttműködik a vidéki kiállítóhelyekkel: a Múzeumok Éjszakájára eső hosszú hétvégére a szálláshelyek kedvezményes csomagajánlatokkal várják a kulturális programok iránt érdeklődő, az ország többi részéből érkező turistákat.

 

A nagyszabású rendezvénysorozatot a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A részletes programokat a muzej.hu oldalon az egyes múzeumokra kattintva, vagy Facebookon (www.facebook.com/muzeumokejszakaja) érhetik el az érdeklődők.

 

A pécsi helyszínek:

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 13. - Bogányi Gergely a Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, valamint Gérard Korsten, a világhírű dirigens várja a Kodály Központ széksoraiba a zenebarátokat december 15-én. Majd karácsony hetében, december 20-án tartja a zenekar Magnificat című ünnepi hangversenyét, melynek helyszíne hagyományosan a Pécsi Bazilika. A koncerteken közreműködő szólisták mellett a decemberi hangversenyek műsorai ugyancsak kihagyhatatlan esteket ígérnek.

pergoweb-kovacs-judit-pnt-1379469639.jpgNégy egymást követő este kínál szórakozást a közönségnek a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, amelyet szeptember 19. és 22. között már hetedik alkalommal rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

Budapest, 2015. október 28. - A fantasy-filmek (Alkonyat, Az éhezők viadala) hatalmas sikere hazánkat is elérte: Trokán Nóra és Inotay Ákos főszereplésével elkészült az első nagyszabású magyar fantasy-akciófilm, melyben a hősök feszült és izgalmas akciók közepette próbálják legyőzni egymást és egyben önmagukat is, hogy végül jobbá tegyék az emberek világát.