Mozaik Múzeumtúra Roadshow: Irány Pécs!

2016. október 2., vasárnap 07:05

mozaik-roadshow-2016-pecs400-1475326805.jpg

Budapest-Pécs, 2016. október 2. - Negyedik állomásához közeledik a Mozaik Múzeumtúra országjáró roadshow-ja. Október 7-én, Pécsett várják a látogatókat a Janus Pannonius Múzeum kiállítóhelyei. A nap folyamán 6 helyszínen 12 programon vehetnek részt az érdeklődők. Koncertek, tárlatvezetések, interaktív foglalkozások várnak minden korosztályt 10 és 21 óra között.

A délelőtt folyamán az iskolások két kiállítóhelyen is tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt. A Vasarely Múzeumban egész napos archív filmvetítésen ismerkedhetünk meg a kiállítóhely múltjával és történetével. Kora délután a Martyn Ferenc Múzeumban 1 órától Csepregi János és Borbáth Péter Csontbrigád című rendhagyó irodalomóráján tanulhatunk érdekességeket.

 

A Vasarely Múzeumban 2 órától a PaintCocktail csapata várja egy jó hangulatú közös festésre a regisztrált vendégeket.

hirdetés

 

Délután 3 órától a Zsolnay-kerámiák történelmi stílusaival ismerkedhetünk meg részletesen Tillai Gábor főmuzeológus, történész előadása keretében. 4 órától Pusztai Tünde művészettörténész szakmai tárlatvezetését hallgathatjuk meg a Vasarely Múzeumban, ezzel egy időben pedig a Széchenyi téren a Zsolnay kúttól indul egy kultúrtörténeti séta Zsolnay építészeti kerámia Pécs belvárosában címmel.

 

Késő délután, 6 órától a Modern Magyar Képtárban Háy János és Beck Zoltán közös produkciója szórakoztatja majd az érdeklődőket, a Háy come Beck - Egy rockzenész és egy író találkozása a múzeumban című program határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Aki viszont inkább a komolyzene iránt érdeklődik, annak ugyanebben az időben a Csontváry Múzeumban a helye, Gy. Vass Ágnes hegedűművész koncertjén.

 

Bármelyik zenei műsort is választjuk, mindkettő után belefér még egy tárlatvezetés a nap zárásaként: a Csontváryban 18.40-től Czakó Ferenc restaurátor, míg a Képtárban 8 órától Nagy András főmuzeológus, esztéta enged belátást a múzeumok rejtelmeibe.

 

A Janus Pannonius Múzeum kiállítóhelyeit eltérő belépőjegyekkel lehet ezen a napon látogatni a programokra érkezőknek. A Csontváry, a Vasarely és a Zsolnay Múzeum felnőtt: 750 Ft, kedvezményes: 375 Ft, a Martyn Múzeum felnőtt és kedvezményes: 250 Ft, a Modern Magyar Képtár felnőtt és kedvezményes: 350 Ft, a Sopianae-kiállítás felnőtt: 500 forint, kedvezményes: 250 Ft árú jeggyel látogatható, a városnéző séta ingyenes. A jegyek a helyszínen vásárolhatók meg.

 

További részeletek: www.mozaikmuzeumtura.hu | az esemény Facebook-oldala

 

Forrás: Örökség Kultúrpolitikai Intézet

 

mozaik-roadshow-2016-pecs-620-1-1475326687.jpg

 

mozaik-roadshow-2016-pecs-620-2-1475326719.jpg

Kapcsolódó cikkek

logo2a-1379650077.jpgVárosnéző túrákra, „időutazásra” és ritkán látogatható épületekbe is várják a látogatókat a hétvégén Baranyában, a 2013. évi kulturális örökség napjai programsorozat keretében.

Balatonfenyves, 2015. július 20. - Július végétől négy héten át minden hétvégén a hazai zenei élet élvonalának egy-egy képviselője és színházi előadások szórakoztatják a közönséget a balatonfenyvesi Balatonparkban.

javorkai-testverek-1384883316.jpgEgy jó cím kulcsot ad a műhöz, a jó előadóművész pedig ajtót nyit a zene világába. A Pannon Filharmonikusok november 21-én, csütörtökön 19 órakor a Kodály Központban beszédes műsorral és virtuóz közreműködőkkel várja közönségét MÚZSA & SZEGEDIEK című koncertjén.