Mit nézünk idén a színházban?

2012. augusztus 2., csütörtök 09:59

37-1354440087.jpgKiemelt nemzeti színházzá vált a Pécsi Nemzeti Színház. Nyilvánosságra került már az új évadban megtekinthető darabok címe is, nagy számban találhatunk köztük klasszikusokat.

13 újdonsággal várja a pécsi színház nézőit, és több tavalyi darab játszása is tovább folytatódik.

Szeptember 21-én a János Vitéz című daljátékot mutatják be elsőként, majd októberben a nyári színpadon már játszott Black Comedy következik. Novemberben egy igazi klasszikus, Moliere Tartuffe-je debütál, amelyet Méhes László rendez ezúttal. Az igazán örök darabok között meg kell még említeni Csehov Cseresznyéskertjét, de ezen kívül még számos izgalmas műfaj: balett, opera, filmadaptáció is színre kerül.

A színházlátogatók idén nagyobb szabadságot élvezhetnek, mint eddig: az "ahogy tetszik" nevezetű bérlettel az összes színházi előadás közül válogathatnak. A diákbérlettel szintén ki lehet választani, melyik előadást szeretné megtekinteni a néző - és meglepetésként még egy ingyenes ráadás darab is ját hozzá!

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

01-beethoven-dinyes-dani400-1406142124.jpgPécs, 2014. július 24. - A 7. Ördögkatlan Fesztiválon augusztus 5. és 9. között a Quimbytől és a Kiscsillagtól Lajkó Félixen, a Romungro fiúkon, a Csík zenekaron, a Vágtázó Csodaszarvason át Mozartig és Beethoven Kilencedik szimfóniájáig minden stílusban, minden műfajban régi nagy kedvencek és még felfedezésre váró ifjú titánok adnak koncerteket.

ordogkatlan-2014-400-1401562882.jpgPécs, 2014. május 31. - Ez a hetedik alkalom, hogy Bérczes László és Kiss Mónika, a két fesztiválszervező „kosárfonó” közös álmaiból augusztus elejére egy fesztivál lesz a valóság - olyan fesztivál, ahol öt napon keresztül egy gyönyörű vidéken - négy baranyai falucskában - barátságban, békességben és felszabadultan ünneplünk.

Pécs, 2016. október 14. - A Nyíregyházáról induló Trembácz Éva Zsuzsa meghódította Washington D.C.-t, megszerette Pekinget, dolgozott Dakarban, most pedig Szarajevóval kacérkodik. Kultúrsokk és multikulturalizmus, elfogadás és kívülállás, szerelem (vegyes kapcsolat) és az anyaság, no meg egy jó adag honvágy jelenik meg írásaiban, amelyek az elmúlt közel egy évtized élményeiből táplálkoznak.