Megvan a Fishing On Orfű részletes programja

2016. március 15., kedd 08:00

Pécs, 2016. március 15. - Nemrég összeállt a száz fellépőt felvonultató idei Fishing on Orfű részletes programja. A fesztivált június 22. és 25. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Pécshez közeli Orfűn.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Visszatérő trilógiája utolsó évéhez érkezik idén a fesztivál nulladik napján fellépő Kispál és a Borz. A tematikus, évekre bontott búcsú záróakkordja a zenekar karrierjének utolsó szakaszát eleveníti fel a Velőrózsák, a Turisták bárhol és az Én, szeretlek, téged című albumok legkedveltebb dalaival.

hirdetés

 

Első alkalommal lép fel Orfűn az Anima Sound System. A zenekar Hungarian Astronaut című lemezének húszéves jubileumát különleges ősbemutatóval ünnepeli a csapat - hívták fel a figyelmet a szervezők.

 

Ismét Orfűn tartja egyetlen fesztiválfellépését a tavaly újraéledt Amorf Ördögök, de fellép egy másik újrakezdő formáció, Bérczesi Robi és Nemes András zenekara, a Biorobot is.

 

Játszik még Kálocz Tamás rockzenekara, a Lovasi Andrást is soraiban tudó Fekete Város, visszatér a Brains és nagyszínpados lesz az Ivan and the Parazol, a Kaláka pedig Ferenczi Györggyel zenél együtt. A közleményben arra is kitértek, hogy a Pál Utcai Fiúk, az Európa Kiadó és Balaton is fellép az idei fesztiválon.

 

A Fishng On Orfűre két aktuális angol zenekart is várnak a szervezők: az energikus alternatív rockot játszó Arcane Roots, valamint a poszt hardcore stílust képviselő Black Peaks is az orfűi deszkákra lép.

 

A szervezők közölték: a víziszínpad idei programját szavazás útján véglegesítik. A fesztiválra háromnapos bérletek még kaphatók, valamint sok napijegy várja még gazdáját, kivéve a Kispál és a Borz-napot.

 

Forrás: MTI, bővebben: fishingonorfu.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagyvázsony, 2016. július 23. - Három napig tartó vigadalom várja a nagyvázsonyi Kinizsi Várban azokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július 29. és 31. között.

Pécs, 2015. szeptember 12. - Kétszáz férfi énekes zengi a nemes bor dicséretét a 19. Európai Bordalfesztiválon, amelyet szeptember 25. és 27. között tartanak Villányban és Pécsen.

Pécs, 2016. június 3. - A Nevelők Háza Egyesület tisztelettel meghívja Önt Dr. Vígh Árpád egyetemi tanár: Mitől francia a francia zene? című előadására, mely a „Sétatéri Esték” korábbi sorozat folytatásaként, annak idei második programjaként kerül megrendezésre június 9-én, csütörtökön 17 órakor a Civil Közösségek Házában (Pécs, Szent István tér 17.).