Kulturális pezsgéssel nyitja a nyarat Pécs

2014. június 4., szerda 07:00

leonardo-punkosd400-1401806158.jpgPécs, 2014. június 3. - Az európai viszonylatban is egyedülálló, nagysikerű Leonardo-kiállítás mellett országos színházi találkozóval és családi szórakoztató programsorozattal indítja a 2014-es nyári turistaszezont Pécs.

A közelgő pünkösdi hosszú hétvégén és az azt követő időszakban is megéri Pécsre látogatni, hiszen a város valódi kulturális pezsgéssel nyitja meg az idei nyári szezont. Június 5-én kezdődik a magyar színházi élet legrangosabb eseményének számító Pécsi Országos Színházi Találkozó. A június 14-ig tartó rendezvénysorozat keretében a résztvevők számos versenyprogramot tekinthetnek meg, valamint kísérő programokon - felolvasó színházi eseményeken, szakmai beszélgetéseken és színvonalas koncerteken - vehetnek részt.

hirdetés

 

A szintén június 5-én induló Sétatér Fesztivál keretében a Székesegyház előtti Sétatéren a régió borászata és gasztronómiája mellett a kultúra is kiemelt figyelmet kap. Június 22-ig koncertek és családi programok várják itt az érdeklődőket.

 

A két fesztivál mellett, a hét minden napján – így a pünkösdi hétvégén is – várja látogatóit az Európában egyedülálló, „Leonardo, a reneszánsz zseni” kiállítás, amelyet az április közepi indulás óta már több mint 15 ezren láttak. A POSzT jegyeivel a felnőtt látogatók kedvezményes belépőjegyet vásárolhatnak a tárlatra.

 

„A kulturálisan pezsgő Pécs sok látogatóra számít a pünkösdi hosszú hétvége, és fesztiválok idején. A Janus Pannonius Múzeum (JPM) is szeretettel várja a kultúra iránt érdeklődőket, hiszen a Leonardo-tárlat mellett számos egyedi attrakcióval tudnak szolgálni az ide látogatóknak. A Csontváry-, a Vasarely-, és a Zsolnay-kiállításuk is egyedülálló az országban, és ezek a tárlatok – a Leonardóhoz hasonlóan – mind nyitva tartanak pünkösdhétfőn is.” – mondta Magyar Attila, a JPM gazdasági vezetője.

 

A JPM a felnőttek mellett a gyerekekre is gondolt, amikor a Reneszánsz Kőtár területén megnyitotta a Hőspróba reneszánsz játszóházat, amely minden hétvégén várja az óvodás és iskolás gyerekeket.


„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

 

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

 

További információk: www.leonardopecs.hu

 

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Kapcsolódó cikkek

pecsi-csaladi-szinhazi-fesztival2014-1401015613.jpgPécs, 2014. május 26. - Nagy érdeklődés előzi meg a kedden kezdődő Pécsi Családi Színházi Fesztivált, amely tizenegy hazai teátrum tizenhárom produkcióját és a Pécsi Tudományegyetem egy előadását kínálja a közönségnek.

Pécs, 2016. július 13. - Három formabontó koncerttel és a pécsi püspökség miseboraival várja a közönséget júliusban és augusztusban a Püspökvári Zenés Esték elnevezésű sorozat a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szent Iván-éjhez igazodva 2014. június 21-én több százezer ember egyetlen éjszakára - este 6 és hajnali 2 óra között - birtokba veheti Magyarország közel 500 múzeumát és kiállítóhelyét. Az intézmények több mint 4000 sokszínű programmal - többek között koncertekkel, divatbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel - várják az érdeklődőket.